Senica

TTSK Kiraton: Registrácia na krajský hackathon je spustená

Registrácia na krajský hackathon je spustená. Hlavnou témou je podpora a rozvoj dobrovoľníctva v Trnavskom kraji.

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci s Krajskou inovačnou a rozvojovou agentúrou (KIRA) a Dobrovoľníckym centrom Trnavského kraja pripravuje už tretí ročník úspešného 24-hodinového hackathonu s názvom Kiraton.

Premiérovo sa uskutoční v priestoroch zrekonštruovanej priemyselnej pamiatky Elektrárňa Piešťany, a to 22. až 23. septembra 2023.

„Už po tretíkrát vytvoríme príležitosť pre talentovaných inovátorov, marketérov a ďalších, ktorí majú chuť prispieť k pozitívnemu rozvoju kraja, ako aj ich budúcnosti. Témou tretieho ročníka krajského hackathonu je podpora a rozvoj dobrovoľníctva v Trnavskom kraji. Uplynulé dva ročníky nám ukázali, že mladým ľuďom záleží na tom, v akom prostredí žijú a aké možnosti na rozvoj majú, preto som presvedčený že aj toto zadanie ich osloví a opäť budeme svedkami skvelých nápadov, ktoré finančne podporíme a spoločne premeníme do reality,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že víťaz získa finančnú odmenu vo výške 2.500 eur, a zároveň možnosť realizácie víťazného projektu vo výške maximálne 10-tisíc eur.

V 24-hodinovom hackathone s názvom Kiraton, budú prihlásené tímy hľadať riešenia na vytváranie podmienok pre dlhodobý, efektívny a systematický rozvoj spoločnosti, regiónu, ale aj samotných dobrovoľníkov. Pôjde o oblasti aktívnej podpory dobrovoľníkov, realizáciu vzdelávacích aktivít, vytvorenie dlhodobého dobrovoľníckeho programu, ale aj vybudovanie dostupných komunikačných kanálov.

Župa prostredníctvom Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry a s cieľom posilnenia rozvoja dobrovoľníctva v kraji, minulý rok podporila vznik občianskeho združenia s názvom Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja. Jeho víziou je vytvárať podnecujúce prostredie pre prácu s dobrovoľníkmi, propagovať myšlienku a hodnotu dobrovoľníctva, ako aj vzdelávať a spájať angažovaných ľudí k pomoci komunitám v ich prostredí.

Súťažiť môžu záujemcovia starší ako 18 rokov, pričom registrácia prebieha na webovej stránke www.kiraton.sk, kde sú uverejnené aj ďalšie informácie o podujatí.

Tlačová správa

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

15 hodín ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

17 hodín ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

18 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

19 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

20 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

21 hodín ago