TTSK

TTSK: Na podanie žiadosti o dotáciu na regionálny rozvoj ostávajú posledné dni

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) opäť podporí zaujímavé projekty z dotačnej výzvy zameranej na podporu regionálneho rozvoja a cestovného ruchu v celkovom objeme pol milióna eur. Žiadosti je možné podávať elektronickou formou už len do utorka 30. novembra 2021.

„Podpora regionálneho rozvoja a cestovného ruchu je aj v období pandémie veľmi dôležitá. Preto sme napriek koronakríze vyčlenili pol milióna eur na tento účel. Verím, že vďaka realizácii úspešných projektov zlepšíme kvalitu života našich obyvateľov, ako aj komfort návštevníkov Trnavského kraja. Schému na prihlasovanie sme otvorili tento rok, aby sme o  udelení dotácií rozhodli už začiatkom budúceho roka a projekty sa mohli realizovať. Žiadosti je možné podávať elektronicky už len do konca novembra,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Výzva je cielená na podporu všeobecne prospešných služieb alebo verejnoprospešných projektov, respektíve podnikania a zamestnanosti na území Trnavského kraja. Zameraná je aj na rozvoj cestovného ruchu v regiónoch alebo na zvyšovanie atraktivity národných kultúrnych a prírodných pamiatok, ale aj na vývoj a realizáciu aplikácií v oblasti zlepšenia kvality života v regiónoch.

O finančnú podporu môžu žiadať miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia, združenia právnických osôb či neziskové organizácie. Výška dotácie je od 3-tisíc eur do 50-tisíc eur. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných, respektíve iných zdrojov vo výške minimálne 10 % z celkových finančných nákladov projektu.

Elektronický formulár so žiadosťou o dotáciu je dostupný na https://bit.ly/3nPAj6b. O pridelení dotácií žiadateľom rozhodne krajské zastupiteľstvo začiatkom roka 2022 na návrh hodnotiacej komisie. Úspešné projekty sa budú realizovať počas budúceho roka.

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

2 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

3 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

13 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

14 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

14 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

15 hodín ago