TTSK

TTSK: Nadácia DAR aj s podporou od SKAND Skalica pomohla rodinám v ťažkej životnej situácii

Nadáciu DAR Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je možné podporiť aj dvomi percentami z daní.

Župná Nadácia DAR TTSK poskytuje adresnú finančnú pomoc ľuďom v núdzi. Od roku 2004 pomohla viac ako 440 rodinám v ťažkej životnej situácii, pričom rozdelila takmer 200-tisíc eur. Príjmy nadácie tvoria aj 2 % z daní z príjmov. Tento rok ich je možné poukázať do 30. apríla 2022.

Pomoc žiadateľom by nebola možná bez príspevkov darcov, ktorými sú podnikateľské subjekty pôsobiace v Trnavskom kraji, jednotlivci ako i zamestnanci župy.

V uplynulých rokoch nadácii pomáhali napĺňať prostredníctvom finančnej podpory aj napr. Arriva Trnava, a.s. či SKAND Skalica, spol. s.r.o.

Nadácia Dar v minulom roku hospodárila s rozpočtom vo výške 9.400 eur, a z toho viac ako 3.600 eur získala prostredníctvom 2 % z daní z príjmov. Celkovú čiastku sme rozdelili medzi ľudí, ktorí potrebovali pomoc v oblasti liečby a rehabilitácie, či s podporou športovej činnosti. Želám si, aby sa aj tento rok našlo dosť dobrých ľudí, vďaka príspevku ktorých pomôžeme rodinám bez potrebného životného šťastia.“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

V minulých rokoch Nadácia DAR prispela aj na pokrytie výdavkov spojených s rehabilitáciou pani Jany Babincovej, ktorá ostala po dopravnej nehode v roku 2012 dva roky v kóme. Vďaka tomu a za veľkej podpory rodiny sa jej znovu podarilo postaviť na vlastné nohy. Pani Janka následne vydala aj knihu „Deň nula“, v ktorej opisuje svoje spomienky.

Nadácia DAR TTSK

Trnavská župa na konci minulého roka zorganizovala predvianočný charitatívny bazár, na ktorom boli vystavené ručne vyrobené výrobky klientov sociálnych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti župy. Kúpou predmetov sa pre Nadáciu DAR vyzbieralo až 800 eur. Súčasná pandemická situácia však stále neumožňuje uskutočňovať iné plánované charitatívne a benefičné aktivity, medzi ktoré patrí napríklad aj župný ples, čo sa negatívne prejavuje na príjmoch nadácie.

Príjmy nadácie tvoria aj dve percentá z daní fyzických a právnických osôb. V tomto roku ich je možné poukázať do 30. apríla. Predpísané tlačivo je spolu s ďalšími dokumentami nadácie zverejnené na webovej stránke https://www.trnava-vuc.sk/14822-sk/ako-nas-podporit/. Verejnosť i podnikateľské subjekty môžu zároveň finančné prostriedky darovať jednorazovo alebo pravidelne na účet SK23 5600 0000 0010 4998 5001.

Popis krokov na 2 % z dane za rok 2021 – NADÁCIA DAR docx (195.54 kB)

Tlačivo na venovanie 2% z dane – Vyhlásenie pdf (635.11 kB)

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

11 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

13 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

14 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

21 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago