Categories: TTSK

TTSK: O dotáciu z výzvy na podporu regionálneho rozvoja požiadalo 118 subjektov

O dotáciu z výzvy trnavskej župy na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 požiadalo 118 subjektov. V predchádzajúcich ročníkoch to bolo 68, respektíve 48. NaZahori.sk o tom informovalo komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Medzi oprávnených žiadateľov patrili miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.V grantovej schéme je pre ne vyčlenených spolu 500.000 eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3.000 do 50.000 eur. Podávať žiadosti bolo možné elektronicky do 30. novembra 2020. O ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí krajského zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu nášho územia, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Až pol milióna eur sme vyčlenili na pomoc subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Vďaka dotácií z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

9 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

21 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago