TTSK

TTSK: Od dnes cestujeme aj na Záhorí výhodnejšie vďaka predplatným cestovným lístkom

Cestujúci v prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu od 1. januára 2023 využívať nový druh cestovných lístkov. Predplatné cestovné lístky (PCL) sú výhodnejšie najmä pre pravidelných cestujúcich.

Súčasne vstúpila do platnosti aj zonácia kraja a aktualizovaná tarifa jednorazových cestovných lístkov. Novinky sa týkajú cestovania u všetkých troch dopravcov, teda ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Podrobnosti a informácie o uvádzacích zľavách nájdu cestujúci na novom webe župy www.cestujlahko.sk.

https://www.nazahori.sk/2022/12/19/ttsk-od-januara-cestovanie-v-zonach-a-na-predplatne-listky-zupa-spustila-informacny-web/

„Pri modernizácii kraja sme sa dotkli aj služieb prímestskej autobusovej dopravy. Od Nového roka je cestovanie prímestskou autobusovou dopravou ľahšie a výhodnejšie. Popri modernizácií vozidlového parku ide robíme ďalšie z krokov, ktorými chceme zvýšiť podiel cestujúcich verejnou dopravou, ktorá je ekonomickejšia aj ekologickejšia ako individuálna automobilová doprava. Jednoducho povedané, motivujeme ľudí presadnúť z áut do autobusov. Prinášame preto moderné a osvedčené riešenie v podobe zavedenia predaja predplatných cestovných lístkov. V prvom roku od ich zavedenia sú dostupné s uvádzacou zľavou,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

https://www.nazahori.sk/2022/12/07/zruseny-vecerny-vlak-z-trnavy-do-senice-nahradi-autobusove-spojenie/

Predplatný cestovný lístok je možné zakúpiť na 7, 30, 90 alebo 365 dní. Počas prvého roka je dostupný aj 180-dňový predplatný lístok pre študentov za špeciálnu cenu. Nosičom elektronického lístka je aktuálne funkčná dopravná čipová karta (DČK), na ktorú sa dá PCL kúpiť jednoducho online cez e-shopy na stránkach dopravcov alebo v ich predajniach. K aktivácii lístka dôjde po priložení DČK k snímaciemu zariadeniu v autobuse, a to najskôr v deň po nákupe. Opakovaný nákup lístkov bude okrem e-shopov a predpredaja, možný aj priamo u vodiča autobusu. V prípade záujmu o vybavenie novej čipovej karty je potrebné navštíviť predajné miesta dopravcov.

Okrem časovej platnosti lístkov si cestujúci vyberajú aj tarifné zóny, v rámci ktorých cestujú. Zoznam zón a v nich ležiacich zastávok je zverejnený na www.cestujlahko.sk. K dispozícii je aj celosieťový lístok, na ktorý je možné cestovať neobmedzene na všetkých linkách. V ponuke je základný, zľavnený a aj prenosný PCL. Prenosný PCL nie je viazaný na konkrétneho cestujúceho, a teda je vhodný pre rodiny alebo pracovné kolektívy.

https://www.nazahori.sk/2022/12/20/ttsk-arriva-zaradila-do-prevadzky-11-novych-autobusov-v-trnavskom-kraji/

Predplatné cestovné lístky ponúkajú pre cestujúcich pri pravidelných cestách výrazné cenové zvýhodnenie oproti jednorazovým lístkom. Súčasne so zavedením PCL dôjde aj k navýšeniu cien jednorazových cestovných lístkov platených v hotovosti o 20 percent. Pri platbách z dopravnej čipovej karty (DČK) je stanovená fixná zľava vo výške 0,15 €. Tarifa bola naposledy zvyšovaná v roku 2011, teda pred viac ako 11 rokmi, v dôsledku čoho ceny lístkov už dlho nezodpovedajú nákladom na zabezpečovanie prímestskej autobusovej dopravy.

Počas kalendárneho roka 2023 poskytuje župa ako objednávateľ výkonov v prímestskej autobusovej doprave zľavy na celosieťové lístky. Podrobné informácie o predplatných cestovných lístkoch spolu s mapou tarifných zón, cenníkom a návodom na kúpu PCL sú k dispozícii na webovej stránke www.cestujlahko.sk.

https://www.nazahori.sk/2022/12/22/ttsk-prazdninovy-rezim-primestskych-autobusovych-liniek-aj-na-zahori/
Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

13 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

21 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago