Categories: Senica

TTSK sa uchádza o financie aj na rekonštrukciu galérie v Senici

Trnavský samosprávny kraj požiada o nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti 10 kultúrnych inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Projekty v celkovej hodnote viac ako milión eur majú za cieľ zvýšiť atraktivitu zriaďovanej kultúry pre návštevníkov v období po pandémií ochorenia Covid-19.

Regionálne kultúrne inštitúcie sú dlhodobo podfinancované. Preto oceňujem, že samosprávy vrátane žúp môžu žiadať o eurofondový príspevok na ich modernizáciu v novej výzve. Pripravili sme 10 projektov v hodnote od 40-tisíc eur do 190-tisíc eur. Spolu môžeme získať viac ako milión eur na modernizáciu technického vybavenia hlohovskej hvezdárne, modernizáciu ozvučenia a osvetlenia veľkej sály Divadla Jána Palárika v Trnave alebo obnovu interiéru Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici,” skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Výzva Ministerstva kultúry Slovenskej republiky je v objeme takmer 15 miliónov eur. Tieto finančné prostriedky zo zdrojov Európskej únie môžu použité na zvýšenie kvality poskytovaných služieb alebo na zlepšenie úrovne hygienických štandardov kultúrnych inštitúcií v regiónoch. Na každý projekt je možné požiadať maximálne 200-tisíc eur. Minimálna výška príspevku pre knižnice, hvezdárne a planetáriá je 30-tisíc eur, pre ostatné kultúrne inštitúcie ide o minimálnu sumu 50-tisíc eur.

Zámer podať žiadosti o eurofondy, ako aj ich 5-percentné spolufinancovanie z rozpočtu župy, budú schvaľovať krajskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu 20. októbra 2021 o 13:00. Program a materiály sú zverejnené na https://osam.trnava-vuc.sk/#sk/view-zastupitelstvo-zasadnutia/2017-2022.

Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

7 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

21 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

23 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago