TTSK

TTSK: Verejnosť rozhodne o podpore projektov z participatívneho rozpočtu

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil online hlasovanie o podpore projektov v treťom ročníku svojho participatívneho rozpočtu.

Prebieha od 20. decembra 2021 do 9. januára 2022 na webovej stránke www.tvorimekraj.sk a zapojiť sa doň môžu obyvatelia Trnavského kraja vo veku od 15 rokov (vrátane). Podporiť je možné minimálne tri projekty z celkového počtu 61 zámerov zo všetkých siedmich okresov kraja.

Teším sa, že z participatívneho rozpočtu už po tretíkrát celkovou sumou 250-tisíc eur podporíme realizáciu občianskych a komunitných projektov. Vybrať spomedzi 61 prihlásených zámerov nebude jednoduché. Hlasovať o nich môžu priamo obyvatelia Trnavského kraja do 9. januára 2022 prostredníctvom online formulára. Minulý rok obyvatelia podporili podobný počet takmer 70-tisíc hlasmi. Verím, že teraz to bude ešte o niečo viac, pretože spolu tvoríme kraj,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Online hlasovanie verejnosti má 50-percentnú váhu pri rozhodovaní. Druhú polovicu tvorí hlasovanie členov deliberatívnych fór v rámci verejného zvažovania projektov, ktoré už prebehlo. Maximálna podpora jedného projektu je 5-tisíc eur.

Najviac projektov pochádza z okresu Trnava, a to 15. Nasleduje okres Dunajská Streda s 11 zámermi, okres Hlohovec s 10 a okres Piešťany s ôsmimi. V okresoch Galanta a Skalica vzniklo po šesť nápadov a v okrese Senica päť.

Kompletný zoznam a popis projektov je zverejnený na webovej stránke www.tvorimekraj.sk spolu s hlasovacím formulárom a inštrukciami.

TTSK – Participatívny rozpočet ako hlasovať
Tlačová správa

Recent Posts

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

5 minút ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Bombové hrozby sa týkajú aj škôl v Malackách. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú…

1 hodinu ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

15 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

16 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

17 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

19 hodín ago