TTSK

TTSK: Župa otvorila dotačnú výzvu na Fond na rozvoj Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Termín ukončenia zberu žiadostí je do 1. apríla 2022.

TTSK prerozdelí až 700-tisíc eur

Cieľom je podporiť aktivity, podujatia a práce subjektov a organizácií, ktoré výrazne prispejú k propagácií kraja a naplnia jeho rozvojový potenciál s nadregionálnym významom. Výzva je otvorená do 1. apríla 2022 a župa na ňu z rozpočtu vyčlenila 700-tisíc eur.

„Našou dlhodobou prioritou je podpora aktivít, ktoré rozvíjajú potenciál nášho kraja. Aj preto sme sa rozhodli vyhlásiť výzvu o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Finančne podporíme aktivity, ktoré podporujú smerovanie kraja k znalostnej, kreatívnej, environmentálne udržateľnej a obehovej ekonomike pri súčasných demografických a klimatických zmenách a meniacom sa globálnom prostredí. Minulý rok sme na tento účel vyčlenili 500-tisíc eur, tento rok sme čiastku navýšili až na 700-tisíc eur. Podporíme projekty, ktoré potrebujú väčšie finančné krytie a majú nadregionálny význam. Žiadatelia môžu získať grant vo výške minimálne 10-tisíc eur,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Aké projekty budú vítané?

Oblasti, v ktorých môžu byť projekty úspešné sa týkajú všeobecného rozvoja regiónov, zlepšenia podnikateľských zručností, udržania zamestnanosti alebo rekonštrukcie infraštruktúry. Finančne podporené budú projekty, ktoré potrebujú väčšie finančné krytie  s celoregionálnym a nadregionálnym charakterom.

Vítané sú aj návrhy inovatívnych riešení zamerané na zlepšenie kvality života v jednotlivých regiónoch. Financie sú určené aj na projekty spojené s revitalizáciou verejných priestranstiev, podporou práce s mládežou a spoločnosťou, ale aj adaptáciou na zmeny klímy.

Kto môže požiadať o príspevok?

„O príspevok môžu požiadať mestá a obce, právnické a fyzické osoby (podnikatelia), ktoré majú sídlo, trvalý pobyt alebo pôsobia na území Trnavského kraja, respektíve poskytujú služby obyvateľom kraja. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov, a to minimálne 10% z celkovej výšky poskytnutého grantu,“ upresnil trnavský župan Jozef Viskupič.

Podporila sa aj obnova vstupov do baziliky v Šaštíne

Z Fondu na rozvoj Trnavského kraja bol vo výške 31-tisíc eur podporený projekt rekonštrukcie juhovýchodnej veže Neogotického kaštieľa v Galante. Grant vo výške 60-tisíc eur bol poskytnutý napríklad aj na obnovu vstupných brán a prístupových chodníkov do baziliky v Šaštíne. Župa podporila sumou 20-tisíc eur aj založenie jedinej základnej školy pre deti s autizmom v Trnavskom kraji.

Ako podať žiadosť

Záujemcovia môžu žiadosti do tohtoročnej výzvy predkladať elektronicky do 1.4.2022 cez formulár prostredníctvom https://esluzby.trnava-vuc.sk/detail-sluzby?code=dotacie-r2022.

Tlačová správa

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

9 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

11 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

15 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

16 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago