Senica

TTSK: Modernizácia športoviska pri Obchodnej akadémii v Senici

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič absolvoval v piatok 27. mája 2022 návštevu senického regiónu. Pozrel sa na začiatok rekonštrukcie športoviska pri Obchodnej akadémii v Senici, ktorú župa realizuje v rámci balíka výstavby a modernizácie 13 športovísk v celkovej hodnote viac ako 7 miliónov eur.

„Teší ma, že pokračujeme v napĺňaní nášho cieľu, ktorým je zlepšiť podmienky pre zdravý životný štýl obyvateľov trnavskej župy. Súčasťou nášho plánu je vybudovať kvalitné športoviská pre študentov stredných škôl i pre širokú verejnosť. Modernizácia areálu Obchodnej akadémie v Senici sa bude týkať basketbalového ihriska, atletickej dráhy alebo priestoru na skok do diaľky. Vybudujeme aj vonkajší workoutový priestor s posilňovacími strojmi a hrazdami. Celková cena stavebných prác je 444-tisíc eur. Naplno sa rozbehnú na budúci týždeň, pričom do siedmich mesiacov by mali byť hotové,“ uviedol trnavský župan.

https://www.nazahori.sk/2022/01/24/ttsk-rekonstrukcia-ihriska-obchodnej-akademie-v-senici/

Navštívil aj budovu DAV-u v Senici. Sprevádzal ho primátor mesta a župný poslanec Martin Džačovský. Priestor bude po rekonštrukcií slúžiť na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí. Zároveň bude fungovať ako komunitné centrum pre mládež. Župa na jej modernizáciu prispela z Fondu na rozvoj Trnavského kraja sumou 15-tisíc eur. Počas dňa sa zúčastnil aj na podujatí Štufest, ktorý organizoval Študentský parlament mesta Senica.

https://www.nazahori.sk/2021/12/13/senicke-kulturne-centrum-dav-prejde-obnovou/

Z participatívneho rozpočtu bol v okrese Senica sumou 5-tisíc eur podporený aj projekt občianskeho združenia Mladí, ktoré vytvorilo sériu podcastov zameraných na témy v oblasti občianskej angažovanosti a spoločenských tém. Rovnakou sumou župa prispela aj občianskemu združeniu Senica 2.0 na zaobstaranie herných a športových pomôcok pre deti na organizovanie podujatí v meste.

Kraj sa dlhodobo podieľa aj na zlepšovaní podmienok pre návštevníkov Senice a okolia, napríklad prostredníctvom spolufinancovania osvetlenia cyklotrasy alebo kúpy vodáckeho vybavenia na Kunovskej priehrade.

https://www.nazahori.sk/2021/08/23/na-cyklotrase-v-senici-pribudlo-nocne-bodove-solarne-osvetlenie/

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

15 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

17 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

18 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago