Skalica

Úplné znenie záväzných častí Územného plánu mesta Skalica

Úplné znenie záväzných častí Územného plánu mesta Skalica vrátane zmien a doplnkov schválených uznesením mestského zastupiteľstva z 23.2.2022. Zverejnilo na svojej web stránke 14.4.2022 mesto Skalica.

Úplné znenie Zásady a regulatívy priestorového usporiadania a funkčného využívania územia (napr. urbanistické, priestorové, kompozičné, kultúrnohistorické, kúpeľné, krajinnoekologické, dopravné, technické) na funkčné a priestorovo homogénne jednotky.

Územný plán Skalice – súbor záväzných regulatívov

Regulatívy sa vzťahujú na územie s predpokladom lokalizácie zástavby, na územie existujúcej zástavby a na nezastavané územie: · územie s predpokladom lokalizácie zástavby predstavuje nové rozvojové plochy – v zastavanom území mesta, kde je navrhovaná transformácia zastavaného územia spojená s novou výstavbou, resp. rozsiahlou rekonštrukciou = zásadná zmena súčasného funkčného využitia – mimo zastavaného územia mesta, kde je navrhovaná nová výstavba na doteraz nezastavaných plochách.

V tomto území sa jedná o novú výstavbu alebo rozsiahlu rekonštrukciu – regulatívy priestorového usporiadania (miera možného stavebného využitia tohto územia) a funkčného využívania územia sú definované v súbore záväzných regulatívov.

  • územie existujúcej zástavby predstavuje stabilizované územie mesta, kde územný plán nepredpokladá výraznú zmenu funkčného využitia ani výraznú zmenu priestorového usporiadania Aj v tomto území sú možné stavebné zásahy – regulatívy priestorového usporiadania (miera možných stavebných zásahov do tohto územia) a funkčného využívania územia sú definované v súbore záväzných regulatívov. Jedná sa v zásade o využitie podkroví, nadstavby, dostavby a prístavby objektov, úpravy a dovybavenie vnútroblokových priestorov, výstavbu vo voľných prielukách, výstavbu v nadmerných záhradách a pod. (okrem tých, ktoré sú určené regulatívmi iným spôsobom).
  • nezastavané územie predstavuje neurbanizované územie mesta určené pre poľnohospodársku a lesnú výrobu Toto územie sa nemôže súvisle zastavovať, jeho usporiadanie sa bude riadiť podmienkami ochrany prírody a krajiny určenými zákonom – súbor záväzných regulatívov definuje pre toto územie len regulatívy funkčného využívania.

Určenie regulácie využitia jednotlivých plôch

Určenie prípustných, obmedzujúcich alebo vylučujúcich podmienok na využitie jednotlivých plôch a intenzitu ich využitia, určenie regulácie využitia jednotlivých plôch vyjadrených vo všeobecne zrozumiteľnej legende (zákazy, prípustné spôsoby a koeficienty využitia).

Skalica zdroj: NaZahori.sk

Dokumenty na stiahnutie

Územný plán Mesta Skalica v znení zmien a doplnkov č. 1/2009, zmien a doplnkov č. 1/2010, zmien a doplnkov č. 1/2011, zmien a doplnkov č. 1/2015, zmien a doplnkov č. 1/2017 a zmien a doplnkov č. 6.

2.1_Komplexný výkres_10000_úplné_znenie

 2.2_Komplexný výkres_5000_úplné_znenie

3.1_Záväzná časť_10000_úplné_znenie

3.2_Záväzná časť_5000_úplné_znenie

Správa – úplné znenie 

Viac a zdroj: Mesto Skalica

Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

5 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

6 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

15 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

17 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

17 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

18 hodín ago