Categories: Brezová pod Bradlom

V Brezovej policajt v podguráženom stave a s guľovnicou v aute nabúral do domu a chcel utiecť

V nedeľu 23.12.2018 vo večerných hodinách v Brezovej pod Bradlom v časti Minarčiny nabúral vodič do rodinného domu.

Podľa získaných informácií bol vodičom auta policajt. „Vodič bol po náraze agresívny a odmietal pomoc,“ uviedol priamy svedok. Podľa dostupných informácií sa vodič údajne pokúšal uniknúť v policajnom aute po príchode policajnej hliadky.

V aute bola podľa dvoch zdrojov nájdená guľovnica a vodič sa po príchode polície odmietol podrobiť dychovej skúške. Miesto a priestor autonehody zaistila kriminálna polícia.

Na mieste museli zasahovať aj hasiči z Hasičského a záchranárskeho zboru Okresného riaditeľstva v Novom Meste nad Váhom a hasiči z Myjavy. „Naša práca spočívala v protipožiarnych opatreniach na vozidle,“ uviedol jeden zo zasahujúcich hasičov Stanislav Zigo.

Priamy svedok o nehode

„Vodiča som vytiahol z auta a zisťoval, čo sa mu stalo. V prvom momente som zisťoval jeho zdravotný stav a myslel som, že je v šoku. Potom však bolo evidentné, že nie je všetko v poriadku, bolo z neho cítiť,“ naznačil priamy svedok, ktorý bol pri nehode prvý. To, že vodič bol pod vplyvom alkoholu naznačili aj ďalší vodiči, ktorí sa pri nehode zastavili.

„Vodič mal tendenciu utiecť z miesta nehody. Keď sme ho nechceli pustiť, odišiel pod zámienkou, že potrebuje na toaletu, dal sa na útek, ale jeden zo svedkov, ktorí čakali na príchod polície ho zastavil,“ doplnil svedok nehody.

„Ďalší svedkovia, ktorí sa pri nehode zastavili zisťovali či v aute nie sú ďalší pasažieri a zbadali zbraň. Videl som ju aj ja, išlo o guľovnicu. Potom som volal na políciu aj druhý raz, že nech sa ponáhľajú, že vodič chce utiecť a má zbraň,“ doplnil svedok.

„Najskôr som myslel, že ide o poľovníka. Ale keď prišli policajti, zistil som, že sa poznajú, lebo ho oslovili menom. Zhovárali sa pri aute, odmietol fúkať, čo mi potvrdil policajt, ktorý prišiel na miesto nehody,“ pokračoval svedok nehody.

„Keď sme stáli pri havarovanom aute a robili výsluch so mnou ako svedkom nehody, mladý pán si sadol do policajného auta a chcel s ním utiecť. Začuli sme, že pridal plyn, auto hučalo, ale nevedel zaradiť ani rýchlosť. Policajti bežali k autu a stihli ho vytiahnuť spoza volantu. Verili mu ako kolegovi, že sa bude chovať slušne a on ich trošku sklamal…“ doplnil svedok.

Policajta napokon z miesta nehody odviezli sanitkou do myjavskej nemocnice. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia. “Na miesto bol privolaný vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra. Vec je momentálne v štádiu vyšetrovania,” informoval podľa noviny.sk hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov

„Inšpekcia MV SR v súvislosti s touto dopravnou nehodou začala trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky,” povedala Petra Friese z tlačového odboru kancelárie Ministerstva vnútra SR.

Nehoda policajta, Brezová pod Bradlom, Minarčiny
Redakcia

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

43 minút ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

3 hodiny ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

6 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

8 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago