Senica

V generálke na Fortuna ligu FK Senica zvíťazil nad GKS Jastrzebie

Generálku pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy mali futbalisti FK Senica odohrať proti Prostějovu, ale vírus COVID-19 šarapatil u českého druholigistu a tak sa na rýchlo menilo meno súpera. Bolo ním  napokon poľské GKS Jastrzebie.

FK Senica – GKS Jastrzebie 2:1 (2:1)

Góly: 14. Witan, 20. Niarchos – 9. Handzlik, rozhodovali: Černek – Patka, Šturdík.

FK Senica: Ravas – Oršula (70. Koprna), Pavlík, Mihál (46. Svoboda), Anaba (46. Kučera) – Totka (46. Duda), Ouattara (46. F. Buchel) – Vikri, Piroska (70. Halabrín), Witan (46. J. Buchel) – Niarchos

Zápas sa odohral na hlavnom ihrisku FK Senica, ktoré je na toto ročné obdobie vo výbornej kondícii. Úvod vyšiel lepšie hosťom, ktorý sa v 9. minúte dostali do vedenia po góle Handzlika. Na ihrisku postupne začali dominovať zverenci trénera Pavla Šustra. V 14. minúte vyviezol loptu Oršula, pekne našiel pred 16-kou Witana, ktorý sa zbavil kľučkou obrancu a krásnou technickou strelou k ľavej žrdi vyrovnal. O šesť minút už Záhoráci viedli. Grécky útočník Niarchos sa presadil krížnou strelou z hranice 16-ky a lopta sa od pravej žrde odrazila za chrbát brankára Drazika. Seničanom vychádzala kombinácia. Po jednej z nich v 22. minúte strieľal tesne vedľa brány Egy Vikri. Hostia sa dostali do zakončenia na konci prvej polhodiny, keď Okhronchuk z päťky hlavou našiel pripraveného Ravasa. V 40. minúte to skúšal na druhej strane opäť Vikri, brankár jeho strelu kryl.

Po prestávke urobil tréner Šustr 5 zmien, čo sa na začiatku prejavilo aj na ihrisku. Hostia v 60. minúte prestriedali 8 hráčov. V 63. minúte skúšal opäť strelecké šťastie Vikri z priameho kopu, brankár loptu spod brvna vyškriabal na rohový kop. O dve minúty po rohu Pirosku prekopol z hranice malého vápna striedajúci Jakub Buchel. V samom závere dal ešte o sebe vedieť Niarchos strelou zo 16-ky, brankár hostí vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil na roh.

O týždeň čaká FK Senica prvý zápas vo Fortuna lige v tomto roku, ktorý odohrá v sobotu 12. februára na ihrisku majstrovského Slovana Bratislava.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

2 hodiny ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

4 hodiny ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

10 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

11 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

12 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago