Kúty

V Holíči cyklista s 2,65 promile nabral auto a v Kútoch šoféroval podgurážený so zákazom činnosti

Dopravní policajti mali za posledné dni plné ruky práce s opitými vodičmi na cestách Trnavského kraja. Od piatku riešili 8 opitých vodičov áut a 1 cyklistu, z ktorých 4 spôsobili dopravné nehody aj na Záhorí. Informovala o tom redakciu NaZahori.sk policajná hovorkyňa KR PZ v TT Zlatica Antalová.

Na dámskom bicykli s 2,65 promile v Holíči

V sobotu, krátko popoludní, boli policajti privolaný k dopravnej nehode v meste Holíč. 56 ročný cyklista si mal pri jazde začať vyberať mobilný telefón, pričom prešiel k stredovej čiare. Počas tohto manévru mal ľavým riadidlom naraziť do ľavého spätného zrkadla auta Kia, ktoré išlo oproti.

Policajti po nehode podrobili cyklistu aj 22 ročného vodiča auta dychovým skúškam. Pozitívny výsledok mal iba starší z mužov, ktorý nafúkal 2,65 promile. „Podgurážený“ cyklista je za svoju jazdu riešený v správnom konaní.

Ilustračné foto zdroj: pixabay.com free

Nabúral a pokračoval ďalej v Trnave

Vianoce a Silvestra strávi vo väzení, vďaka jazde pod vplyvom alkoholu, 22 ročný Trnavčan. Ten mal v sobotu, krátko po polnoci, vyjsť s autom Škoda Fabia na Rybníkovej ulici na ostrovček, kde úplne zrušil dopravnú značku. To ho nezastavilo a pokračoval v jazde až na ul. T. Vansovej, kde ho policajti skontrolovali a pri dychovej skúške mu namerali 2,42 promile. Mladíka ihneď obmedzili na osobnej slobode a v rámci tzv. superrýchleho konania bol už, za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, aj právoplatne odsúdený.

Nehoda v obci Horný Bar

Dopravní policajti z Dunajskej Stredy riešili, len o pár hodín neskôr, dopravnú nehodu v obci Horný Bar. 25 ročný vodič mal na aute VW Passat zozadu naraziť do dodávky a ujsť smerom na obec Trstená na Ostrove. Na ceste medzi obcami auto zbadali policajti z Gabčíkova, ktorí ho zastavili a s jeho vodičom vykonali dychovú skúšku, s výsledkom 2 promile. Aj tohto vodiča riešime pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

S 1,77 ‰ narazil do zvodidiel

Včera v noci boli diaľniční policajti privolaní k autu Renault Clio, ktoré na zjazde z diaľnice D1 na diaľnicu R1 nabúralo do zvodidiel. Po vykonaní dychovej skúšky policajti 47 ročného muža obmedzili na osobnej slobode a riešia ho v tzv. superrýchlom konaní.

V Kútoch podgurážený a so zákazom šoférovania

  • Kúty – 35 ročný muž so zákazom šoférovania – 1,69 ‰
  • Hlohovec – 41 ročný vodič – 1,31 ‰
  • Hlohovec – 39 ročný vodič – 2,08 ‰
  • D1 – vodič počas jazdy pil 3 druhy alkoholu – 2,00 ‰
  • Dunajská Streda – 56 ročný pán – 1,21 ‰
Policajné správy

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

14 minút ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

1 hodinu ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

9 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

23 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago