Categories: Holíč

V Holíči sú školské zariadenia otvorené, pre karanténu je však jedáleň zatvorená

Na základe priaznivých výsledkov testovaní v meste v dňoch 11.3-13.3. 2021 primátor spolu s riaditeľmi rozhodol o otvorení predškolských zariadení a škôl od pondelka 15.3.2021.

 NaZahori.sk o tom informoval Jaroslav Čársky, hovorca mesta.

Na základe usmernenia RÚVZ Senica zo dňa 10.3.2021, ktorým regionálny hygienik dôrazne neodporučil otvorenie škôl a školských zariadení od 15.3.2021, primátor Holíča Zdenko Čambal zvolal v sobotu 13.marca Krízový štáb Mesta Holíč za účasti riaditeľov škôl a školských zariadení. 

Na základe priaznivých výsledkov testovaní v meste v dňoch 11.3-13.3. 2021 primátor spolu s riaditeľmi rozhodol o otvorení predškolských zariadení a škôl od 15.3.2021 s tým, že pri prvom náznaku zhoršenia, nedodržania podmienok alebo ohrozenia detí, budú školy a zariadenia okamžite zatvorené. 

“V tejto súvislosti žiadame rodičov a zákonných zástupcov detí v súvislosti s nástupom do škôl od 15.3.2021, aby dôsledne dodržiavali všetky pokyny našich škôl. Našim spoločným cieľom je bezpečne pokračovať v už začatom procese prezenčnej výchovy a vzdelávania detí a žiakov v našom meste,” dopĺňa hovorca.

Materská škola je otvorená pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a rodičov detí, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu, resp. majú špeciálne podmienky na vykonávanie práce z domu, pre ktoré nemôžu zabezpečovať starostlivosť o dieťa (napr. učiteľ zabezpečujúci dištančné vzdelávanie a pod.)

Základné školy zostávajú otvorené pre všetkých žiakov I. stupňa, výnimkou je ŠKD, kde je zabezpečovaná činnosť pre žiakov 1. – 3. ročníkov a prednostne pre žiakov rodičov kritickej infraštruktúry a rodičov, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu. 

Mesto Holíč oznamuje rodičom žiakov I. stupňa základných škôl, ktorí navštevujú prezenčnú formu vzdelávania, že na základe rozhodnutia RÚVZ Senica bude od 16.3.2021 – 29.3.2021 z dôvodu karantény prerušená prevádzka školskej jedálne.

Redakcia

Recent Posts

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

15 minút ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

2 hodiny ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

5 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

9 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

23 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

1 deň ago