Categories: Malacko

V Jakubove v okrese Malacky sa odohráva rodinná dráma

Matka bojujúca o svoju dcéru s otcom dieťaťa, ktorý nerešpektuje súdne rozhodnutie. 

„Poslankyňa strany Sloboda a Solidarita Natália Blahová, ktorá sa dlhodobo zaoberá ochranou práv detí, dnes v obci Jakubov pomáhala nešťastnej matke domôcť sa spravodlivosti a naplniť súdne rozhodnutie, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojou dcérou. Otec, ktorý sa odmietol tomuto súdnemu rozhodnutiu podriadiť a dcéru odovzdať, vyvolal nechutný a najmä poľutovaniahodný konflikt, a to priamo pred očami maloletej,” píše sa v stanovisku SaS.

Podľa SaS matka mala skúsenosť s agresivitou otca a starého otca, ktorý je starostom obce Jakubov, preto si pozvala ako morálnu podporu poslankyňu Blahovú. Policajti situáciu na mieste nedokázali riešiť. Matka podala v tejto súvislosti trestné oznámenie na otca a starého otca maloletej za zadržiavanie dieťaťa a absolútne odopieranie styku s matkou. Poslankyňa SaS Natália Blahová  čelí obvineniu zo strany Úradu Komisára pre deti, že sa pravdepodobne pokúsila uniesť dieťa. Úradu šéfuje Viera Tomanová. Blahová skončila podľa informácií hnonline.sk na polícii, kde ju od obeda vypočúvali a vyjadrovala sa k tomuto incidentu. Poslankyňa o tomto prípade písala vo svojom blogu v Denníku N. 

https://dennikn.sk/blog/bez-dcery-neodide/

“Osobitne trápnu úlohu v tejto závažnej veci zohrala takzvaná detská ombudsmanka Tomanová. Tá miesto toho, aby chránila práva dieťaťa a zákon, znova si rieši svoje osobné politické stigmy a vybavuje si účty so svojimi oponentmi. Medzi nich nesporne patrí aj poslankyňa SaS Natália Blahová, ktorá kritizuje Tomanovú napríklad za jej bezprecedentné zľahčovanie situácie detí v centre Čistý deň a nadŕžanie tamojšiemu manažmentu, ktorý kryl ich sexuálne zneužívanie. Takzvaná detská ombudsmanka a bývalá ministerka práce za Smer-SD Viera Tomanová je totálnym protipólom človeka, ktorý má v mene štátu a spoločnosti chrániť práva detí. Jej tvrdenia, že sa Natália Blahová mohla zúčastniť na únose dieťaťa, sú bezohľadným prekrúteným pravdy a budú mať právnu dohru. Odporúčame zástupcom médií, aby sa obrátili na hovorcu Policajného zboru SR, ktorý potvrdí, že trestné konanie je vedené práve proti otcovi maloletej a Úrad komisárky pre deti bol o tom informovaný,” píše sa v stanovisku SaS.

www.aktuality.sk/clanok/555541/natalia-blahova-ako-som-uniesla-dieta-alebo-tomanovej-hoaxy/#

www.facebook.com/notes/natália-blahová/stanovisko-právničky-ako-reakcia-na-klamlivé-vyjadrenia-advokáta-garu/2228394173861294/ 

https://www.cas.sk/clanok/647344/spor-o-dcerku-izabellu-sa-stupnuje-posun-v-kauze-oznamil-samotny-minister/ 

 

 

 

 

 

 

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

8 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

9 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago