Categories: Myjava

V Myjave funguje novozvolené zastupiteľstvo, primátor si finančne polepší

V Myjave sa v utorok (27.11.) uskutočnilo ustanovujúce mestské zastupiteľstvo, na ktorom okrem primátora zložilo sľub 19 poslancov.

Z 19 poslancov minulého zastupiteľstva kandidovalo opätovne 12 a všetci boli úspešní. Je zaujímavé, že až 3 z nich kandidovali v inom volebnom obvode ako pred štyrmi rokmi. Išlo o Vieru Feriancovú, Stanislava Tomiča a Vieru Dugovú. Posledná menovaná dokonca zmenila aj stranu, keď Smer vymenila za Stranu starostov a nezávislých.

 „Keďže sa budem na jar sťahovať, prišlo mi férové kandidovať v tom volebnom obvode, v ktorom budem tráviť dlhšiu časť volebného obdobia. Okrem toho mám rada výzvy a v novom volebnom obvode sú tri budovy z piatich, ktoré mesto získalo od Trenčianskeho samosprávneho kraja a takisto sa v tomto obvode má realizovať projekt Nová Myjava,“ uviedla k zmene obvodu Viera Feriancová.

Medzi siedmimi novými poslancami je aj bývalý futbalista Spartaka Myjava Pavol Kosík. „Aj keď pracujem v inom meste, žijem v Myjave a nie je mi ľahostajný osud mesta. Chcem, aby sa mesto rozvíjalo. Tak nejako logicky sa odo mňa očakáva, že sa budem prioritne venovať športu, ale z mojej strany to nebude iba o športe, ale aj o ostatných veciach. Je pre mňa dôležité, aby sme zastavili v meste úbytok obyvateľstva a naštartovali projekty, ktoré tomu napomôžu,“ uviedol Kosík.

So zložením poslancov vyjadril spokojnosť aj samotný primátor Pavel Halabrín. „Všetkých poslancov poznám a vien aj o ich odborných kvalitách. Som presvedčený, že sa s nimi bude dobre spolupracovať. Ja by som rád nadviazal na predchádzajúcich 16 rokov, to znamená naďalej budovať a rozvíjať mesto. Takisto bude v pláne udržať služby, ktoré už fungujú a prípadne zabezpečiť tie, ktoré ešte v Myjave nie sú,“ poznamenal primátor, ktorý začal už piate volebné obdobie. Za svojho zástupcu si z poslancov vybral opätovne Stanislava Tomiča, ktorý mu ho robil aj v predchádzajúcom období.

V závere ešte na návrh poslancov navýšili primátorovi plat nad rámec zákona o 50 percent, kým doteraz to bolo iba 33 percent. Základný plat od 1.12.2018 je pre primátora 2,81 násobok priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve, čo je 2681 eur. Na návrh poslancov ho navýšili o 50 %, čo znamená celkovú sumu 4021,50 eura.

Najbližšie mestské zastupiteľstvo sa v Myjave uskutoční v utorok 11. decembra a najdôležitejším bodom rokovania bude schválenie mestského rozpočtu.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

3 hodiny ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

5 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

6 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

13 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

24 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago