Categories: Myjava

V Myjave postavia štyri nájomné bytové domy o rok neskôr

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Myjave schválili v marci minulého roka odpredaj pozemku s tým, že na ňom vzniknú do roku 2021 štyri nové bytové domy.

Stavebná firma, ktorá má v lokalite na Vŕšku vybudovať pre mesto Myjava 102 bytových jednotiek (jednoizbové a dvojizbové byty), požiadala o predĺženie termínu výstavby o viac ako rok, pretože má problémy s prekládkou inžinierskych sietí.

Práce naviac projekt výrazne predražia a preto hrozí, že mestu sa nepodarí prefinancovať byty prostredníctvom štátneho fondu rozvoja bývania, ktorý určuje maximálnu výšku nákladov na ich výstavbu.

„Ide o územie, ktoré je z hľadiska inžinierskych sietí naozaj zložité, preto sme boli ochotní posunúť termín na predloženie dokumentácie k územnému rozhodnutiu z júna tohto roku na december, takže termín výstavby bytov sa posúva do konca roka 2022,“ potvrdil posun v termíne výstavby primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

„Vzhľadom na problémy s prekládkou inžinierskych sieti sme požiadali mesto o predĺženie termínu dokončenia stavby o jeden rok. Nie sme schopní to technicky zvládnuť, navyše sme závislí na vlastníkoch týchto sieti, ktorí musia konať. Ide o plyn, elektriku, vodu a kanalizáciu,“ uviedol konateľ stavebnej firmy Ivor Ševčík.

Výmery by mali spĺňať náležitosti prefinancovania zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Počíta sa s tým, že po skončení výstavby sa majiteľom domov stane mesto Myjava a pôjde o nájomné byty.

„Týmto by sa čiastočne podarilo riešiť nedostatok bytov, ktorý momentálne pociťujeme,” uviedol v marci 2018 hovorca mesta Marek Hrin.

„Sú určité podmienky, ktoré sa musia splniť a keď sa nesplnia, tak to neprejde cez dotáciu Ministerstva výstavby SR a tie byty zostanú v majetku spoločnosti, lebo mesto ich nekúpi,“ povedal k oneskoreniu výstavby bytov poslanec MsZ v Myjave Branislav Havlík.

 

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

16 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

18 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

19 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago