Categories: Myjava

V Myjave sa po veľkonočných sviatkoch otvoria školy a škôlky

Samospráva v Myjave otvára po Veľkej noci školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta s dodržaním prísnych protiepidemiologických opatrení.

Informuje o tom Marek Hrin, hovorca mesta.

Samospráva v Myjave po dohode s riaditeľmi škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta na základe Vyhlášky č. 152 vydanej Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trenčíne, ktorou sa ruší Vyhláška č. 115/2021, oznamuje zákonným zástupcom detí v materských školách a žiakov základných škôl, že obnovenie výchovno-vzdelávacieho procesu sa v myjavských školách po veľkonočných sviatkoch uskutoční v nasledovnom režime:

  • Od utorka 6. apríla 2021 bude obnovený výchovno-vzdelávací proces vo všetkých materských školách na území mesta Myjava.
  • Od stredy 7. apríla 2021 bude obnovený výchovno-vzdelávací proces pre žiakov prvého stupňa základných škôl a Základnej umeleckej školy Myjava.
  • Výnimku tvorí Základná škola na Štúrovej ulici v Myjave, ktorá obnoví výchovno-vzdelávací proces až od štvrtka 8. apríla 2021. Dôvodom tohto posunu je skutočnosť, že v stredu 7. apríla 2021 bude v škole celodenná odstávka elektrickej energie. V tento deň nebude možné zabezpečiť stravovanie žiakov a vykurovanie priestorov školy.

Všetky uvedené zariadenia budú prevádzkované v súlade s rozhodnutím ministra školstva SR zo dňa 8. 3. 2021, a to nasledovne:

  • Materské školy budú otvorené pre deti zákonných zástupcov, ktorí nemôžu svoju prácu vykonávať z domu.
  • Prvý stupeň základných škôl bude otvorený pre žiakov zákonných zástupcov, ktorí nemôžu svoju prácu vykonávať z domu a pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.
  • Základná umelecká škola bude otvorená pre žiakov vo veku prvého stupňa individuálnej výučby okrem spevu a dychových nástrojov.
  • Pri ostatných vekových kategóriach bude výchovno-vzdelávací proces zabezpečený dištančne.

Podmienkou nástupu detí a žiakov do škôl a školských zariadení pre zákonných zástupcov naďalej zostáva:

  • Preukázanie sa negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní. Pozor! V týždni od 5. do 11. apríla budú vzhľadom na výnimku schválenú vládou SR akceptované aj potvrdenia s negatívnym výsledkom vydané od 1. do 4. apríla, ktorých platnosť bola predĺžená do nedele 11. apríla.
  • Preukázanie sa dokladom o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako 90 dní.
  • Preukázanie sa, že dotyčná osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo už viac ako 14 dní.

Zákonný zástupca je povinný k 6. 4. 2021, resp. k 7. 4. 2021 predložiť aktualizované čestné vyhlásenie, ktoré je súčasťou tohto oznamu alebo si ho zákonný zástupca stiahne z webových stránok školy. Zároveň je zákonný zástupca povinný predložiť príslušnej škole, ktorú dieťa, resp. žiak, navštevuje doklad o pretestovaní.

 Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa v materskej škole/žiaka základnej školy a súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov).pdf 

zdroj: Mesto Myjava / www.myjava.sk

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

4 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

5 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

15 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

16 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

16 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

17 hodín ago