Senica

V okrese Senica pribudli nehody, v Skalici ich naopak zaznamenali menej

V prvom štvrťroku 2022 zaznamenala polícia v trnavskom kraji zvýšený počet nehôd v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2021. Kým v okrese Senica sa stalo 41 nehôd, čo je o 7 viac ako v roku 2021, v Skalici ich bolo 18, čo je o 4 menej. Informovala o tom polícia.

Najviac nehôd sa stalo okrese Trnava 63 (+5), Dunajská Streda 56 (+15), Galanta 46 (+3), Senica 41 (+7), Piešťany 25 (-1), Hlohovec 22 (-4) a v okrese Skalica 18 (-4).

V kraji stúpol počet tragických nehôd

Negatívne hodnotíme nárast tragických nehôd. Hoci začiatok minulého roku bol poznačený lockdownom, prvú nehodu s úmrtím dokumentovali policajti až 16. apríla 2021. Tento rok zomrelo na cestách od začiatku roka už 9 osôb a to pri 7 nehodách. Vodiči zavinili úmrtie v 5 prípadoch a chodci boli na vine dvakrát. Ďalších 137 osôb sa pri nehodách zranilo,“ uviedla polícia.

V 37 prípadoch stál za nehodou alkohol

Pri každej 7 nehode zistili policajti u osoby alkohol. Oproti minulému roku sa počet nehôd s alkoholom zvýšil a to najmä v okresoch Dunajská Streda 12 (+5), Trnava 8 (+2), Piešťany 4 (+3), Skalica 3 (+1). Pokles sme zaznamenali iba v okrese Galanta 3 (-3), Hlohovec 2 (-2) a Senica 5 (-1).

Cyklisti a chodci zavinili 5 % nehôd

Chodci zavinili v rámci Trnavského kraja 5 nehôd a cyklisti 7 nehôd. Dvaja chodci v okrese Dunajská Streda a Galanta prišli vlastným zavinením o život.

Marec nesignalizuje zlepšenie

V marci 2022 dopravní policajti riešili celkom 98 nehôd, pri ktorých prišla o život jedna osoba, ťažko sa zranili 3 soby a 45 osôb utrpelo pri nehode ľahšie zranenia. Negatívny trend pokračuje aj v počte nehôd, ktoré vodiči spôsobili pod vplyvom alkoholu.

Pozitívnu dychovú skúšku po nehode malo 15 vodičov, čo je 5 viac ako vlani, konkrétne v okrese Dunajská Streda 5 (+1), Piešťany 3 (+3), Senica 2 (0), Skalica 2 (+1) a Galanta 2 (0) a Trnava 1 (0).

Polícia apeluje: Dávajte si pozor na cestách

Našou prioritou je najmä vyššia bezpečnosť na cestách. Vzhľadom na negatívny vývoj dopravnej nehodovosti polícia od začiatku roka zintenzívnila kontroly na cestách. Policajné hliadky sa venujú vo zvýšenej miere všetkým účastníkom cestnej premávky, aj cyklistom a chodcom,“ informuje polícia.

Policajné správy

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

5 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

20 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

22 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago