Categories: Senica

V predajniach KiK aj na Záhorí a Myjave môžete prispieť na monitory dychu od Nadácie Križovatka

Od mája 2019 môžu zákazníci KiK-u aj v Malackách, Senici a Skalici na Záhorí a Myjave prispieť na dobrú vec. Spoločnosť KiK spustila vo všetkých predajniach verejnú zbierku, ktorej výťažok poputuje na nákup detských monitorov dychu.

Použitie monitorov dychu je osvedčenou formou prevencie Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorej sa Nadácia Križovatka venuje už od svojho vzniku v roku 2008. Aj vďaka nej sa tieto prístroje postupne umiestňujú na novorodenecké oddelenia nemocníc v rámci celého Slovenska.

Veľkorysá myšlienka minuloročnej spolupráce s Nadáciou Križovatka o podpore projektu ,,Mamička, dýcham“ priniesla veľmi pekný výsledok.

,,Minulý rok sa nám čiastkou 9 900 eur podarilo podporiť nákup 100 nových monitorov dychu.Tie boli umiestnené na novorodenecké oddelenia v pôrodniciach po celom Slovensku. Cieľom do budúcna však je, aby nimi bolo vybavené každé lôžko v slovenských pôrodniciach. Aj tento rok sme sa preto rozhodli podporiť verejnú zbierku a veríme, že sa nám vďaka nej podarí zachrániť stovky detských životov,“ uvádza konateľ spoločnosti KiK v Česku a na Slovensku, Martin Šatný.

Zapojiť sa do verejnej zbierky a prispieť tak na dobrú vec, budú mať zákazníci možnosť od stredy, 15. mája. ,,Zbierka pre Nadáciu Križovatka bude prebiehať vo všetkých predajniach KiK na Slovensku. V každej predajni bude umiestnená zabezpečená pokladnička, do ktorej budú môcť zákazníci vhadzovať hotovosť vo výške, akú sami uznajú za vhodnú,“ dodáva Šatný.

Výťažok zo zbierky bude aj tentokrát slúžiť na nákup detských monitorov dychu, ktoré sú najlepšou ochranou pre deti ohrozené Syndrómom náhleho úmrtia. Monitory budú umiestnené na novorodenecké a neonatologické oddelenia nemocníc podľa toho, v ktorých regiónoch boli vyzbierané finančné prostriedky na ich nákup.

Takouto cestou sa spoločnosť KiK snaží o pomoc tým, ktorí ju potrebujú najviac – bábätkám a ich mamičkám, ktoré vďaka certifikovanému monitoru dokážu pokojne spať s pocitom, že ich dieťa je v poriadku. Aj to je dôvod, prečo Nadácia Križovatka zároveň ponúka možnosť zapožičať si monitor dychu aj na domáce použitie.

Myjavskí novorodenci sú chránení monitormi dychu

Monitor dychu je prístroj, ktorý sa ako podložka vkladá do postieľky pod matrac bábätka a monitoruje jeho dych počas spánku. Bežne sa používa v nemocniciach, ale rodičia majú možnosť si ho zakúpiť alebo zapožičať aj na domov.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/2365-myjavski-novorodenci-su-chraneni-monitormi-dychu

Skalická nemocnica získala od Nadácie Križovatka ďalších desať apnoe monitorov

Monitory dychu BabySense 2 Pro v hodnote 990 eur boli v decembri 2018 zakúpené vďaka veľkorysej podpore spoločností KIK Textil a Non-food spol. s r.o.

„Práve financie na zabezpečenie modernizovaných monitorov dychu naša spoločnosť venovala. Za 9 900 € sa ich kúpi celá stovka,“ vysvetľuje Martin Šatný, konateľ spoločnosti KIK, ktorá sa do CSR aktivít na Slovensku a v Českej republike zapája pravidelne.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

8 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

20 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago