Categories: Senica

V Senici začala modernizácia amfiteátra, letné kino by mohlo fungovať už v lete

Mesto Senica spustilo niekoľkoetapový projekt modernizácie amfiteátra. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

V jeho prvej etape príde na rad rekonštrukcia premietacieho plátna. “Opraví sa aj polovičná kapacita lavičiek v hľadisku, aby si mohli diváci už toto leto vychutnávať pohodu pri dobrých filmoch pod hviezdami. Samozrejme, ak to budú uvoľnené opatrenia umožňovať,“ uviedla Moravcová.

Predpokladaná hodnota realizácie modernizácie senického amfiteátra v prvej etape je približne 88.000 eur. „Práce na rekonštrukcii začali v tomto týždni. Aby mohlo letné kino v tomto roku spustiť prevádzku, potrebná je najmä rekonštrukcia premietacieho plátna, oprava hľadiskových lavičiek a spevnených komunikačných plôch,“ doplnila hovorkyňa.

Samotná modernizácia premietacej plochy bude pozostávať z odstránenia latexového náteru, opravy pôvodnej omietky a ošetrenia hĺbkovou penetráciou. Na vynovenú štukovú omietku sa nanesie náterové plátno, výsledná farba bude ošetrená hydrofóbnym nanonáterom pre zvýšenie odolnosti, lepšie čistenie a zvýšenie odrazivosti. Opravy sa dočká aj zadná konštrukcia premietacej plochy.

V rámci prvej etapy modernizácie budú v hľadisku demontované aj pôvodné lavičkové fošne na sedenie. Z ich kovových konštrukcií odstránené staré nátery a opatrené novou základnou i vonkajšou farbou. Nasledovať bude montáž nových dosák na sedenie. Týmto spôsobom bude zrekonštruovaná vrchná časť hľadiska s kapacitou tisíc miest. „Modernizačných zásahov sa dočkajú aj spevnené plochy javiska. Interiéry premietacej miestnosti i pokladne zasa čaká nová maľovka. Rekonštrukčné práce prvej etapy modernizácie amfiteátra v Senici by mali byť zrealizované do konca mája,“ informovala Moravcová.

V ďalšej fáze sa počíta napríklad aj s opravou pódia a terénnymi úpravami a spevnením hľadiskového valu. „Všetky kroky momentálne smerujú k tomu, aby sme túto sezónu dokázali obnoviť premietanie v letnom kine. Zámerom je nielen obnova premietania, ale do ďalších rokov predovšetkým pretvorenie veľkorysého priestoru amfiteátra na viacúčelový voľnočasový areál, ktorý by mohol byť využívaný nielen počas dvoch – troch letných mesiacov,“ načrtol filozofiu radnice primátor mesta Martin Džačovský.

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

2 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

13 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago