Categories: Senica

V Senici začala rekonštrukcia materskej školy takmer za 200.000 eur

Plánovaná obnova materskej školy na Komenského ulici, ktorej realizáciu mesto Senica avizovalo už pred letnými prázdninami, sa začala v týchto dňoch. Informovala o tom Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta. 

Zateplená bude fasáda a strecha škôlky, čím sa zníži energetická náročnosť tejto budovy a novou fasádnou omietkou dostane objekt estetickejší vzhľad.

„Obnovu budovy tejto škôlky sme chceli zrealizovať počas prázdnin, aby sme neobmedzili chod zariadenia. Čakali sme však na podpis zmluvy s Environmentálnym fondom. Napriek malému zdržaniu sme radi, že sa nám podarilo dotáciu získať a môžeme tak zrekonštruovať ďalšiu materskú školu v meste,“ vysvetľuje primátor mesta Martin Džačovský.

Realizáciou projektu bude zabezpečené zlepšenie technického stavu objektu, zlepšenie životných podmienok obyvateľov nášho mesta i celého regiónu  a v konečnom dôsledku  prispeje k energetickým úsporám objektu, teda znižovaniu emisií oxidu uhličitého.

Žiadosť o poskytnutie podpory formou dotácie podalo Mesto Senica ešte v decembri 2019, a to v rámci výzvy Environmentálneho fondu III. Rozšírenia špecifikácie činnosti podpory na rok 2020. Rozhodnutie o schválení dotácie na projekt Obnova budovy MŠ zateplením – MŠ Senica , Komenského 1039 vo výške 191 900 eur dostala samospráva v marci 2020. 

Následne bol v máji zrealizovaný výber zhotoviteľa na daný projekt.  Po ukončení súťaže celkové náklady na projekt klesli na sumu 162 813,61 € s DPH. Z toho dotácia zo štátneho rozpočtu bude v objeme 146 630,03 €, spolufinancovanie mesta vo výške 16 183,58 €.  Týmto verejným obstarávaním samospráva ušetrila zhruba 30 000 eur.

Zároveň získaním dotácie mesto ušetrilo peniaze z vlastného rozpočtu a tieto ušetrené finančné prostriedky môžu byť následne použité na iný účel tak, aby sa občania  cítili v meste dobre a návštevníci sa sem radi vracali.

Práce by mali byť dokončené do polovice novembra 2020.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

10 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

22 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago