Categories: Skalica

V Skalici proti Považskej Bystrici rozhodli až samostatné nájazdy

V predvečer Mikuláša privítali hokejisti HK Skalica svojho súpera z Považskej Bystrice a o víťazovi duely rozhodli až samostatné nájazdy.

HK Skalica – HK 95 Považská Bystrica 2:3 po sam. náj. (1:0, 0:0, 1:2 – 0:1)

Góly a asistencie: 1. Vaškovič (Okoličány, Škápik), 56. Vaškovič (Okoličány, Škápik) – 47. Danielčak (Ďurkech), 51. Zlocha (Cíger, Drevenák), rozhodujúci sam. náj. Koleda.

HK Skalica: Trutt – Sloboda, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, K.Grman, Mrázik, P.Kotzman – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kniazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, A.Kotzman

HK 95 Považská Bystrica: Kompas – J.Ďurkech, L.Ďurkech, Trška, Fančovič, Mendrej, Niník, Augustín, Turan – Drevenák, Zlocha, Cíger – Rodionov, Ligas, Dolinajec – Mokrohajský, Pšurný, Koleda – Danielčak, Németh, Bednár

Rozhodcovia: Bachúrik – Rehák, Jurčiak, 457 divákov.

Záhoráci zaznamenali ideálny úvod stretnutia, keď sa už v 45. sekunde tešili z otváracieho gólu. David Okoličány ideálne našiel kapitána domácich spoza bránky a ten nedal Kompasovi v bránke hostí najmenšiu šancu. Kto si však myslel, že ďalší priebeh bude bohatý na strelené góly, mýlil sa. Síce bolo v ďalšom priebehu päť presilových hier,ale ani jedno mužstvo sa nedokázalo strelecky presadiť. V jednom prípade sa vyznamenal domáci gólman Landon Trutt a tak sa do šatní išlo za tesného vedenia domácich.

Druhá časť mala predsa len o niečo nižšie tempo. Domáci dostali výhodu dvoch presilových hier, ale ani v jednej sa skóre nemenilo. Najväčšiu šancu tretiny mal domáci Hujsa, ale Kompas vytiahol skvelý zákrok a držal svoj tím na dostrel jediného zásahu.

Tretiu časť začali početnou výhodou domáci hokejisti, keď Jakub Cíger išiel už po druhýkrát v stretnutí za hákovanie na trestnú lavicu, ale aj tomuto oslabeniu Považskobystričania odolali. Naopak v 47. minúte sa dočkali aj oni presného zásahu, keď sa po asistencii Ďurkecha presadil Jozef Danielčak a začínalo sa odznova. Hosťom vyrovnávajúci gól dodal sebavedomie a o necelých päť minút už viedli, keď sa presadil 6. gólom v sezóne Ján Zlocha, ktorému nahrávali Cíger a Drevenák. Záhoráci sa však nepoložili a prvá formácia si zopakovala súčinnosť pri otváracom góle v 56. minúte, keď sa po druhýkrát trafil kapitán Vaškovič po asistenciách Okoličányho a Škápika. V závere ešte prišlo k pästnému súboju domáceho Mowreyho s Drevenákom, ale gól už v riadnej hracej dobe nepadol a prišlo na rad predĺženie.

V ňom sa nerozhodlo napriek niekoľkým nádejným príležitostiam a tak prišlo až na samostatné nájazdy, v ktorých mali viac šťastia hostia a pripísali si extra bod zásluhou Koledu.

Vlado Miček

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

44 minút ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

9 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

10 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

15 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

16 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago