Categories: Skalica

V Skalici sa bude schvaľovať rozpočet 2020-2022

Primátorka Anna Mierna zvolala Mestské zastupiteľstvo v Skalici na stredu 12.2.2020 od 15:00 h do veľkej zasadačky mestského úradu.

 

Program MsZ

 

Materiál k MsZ na stiahnutie TU:

 https://egov.skalica.sk/FileOutputHttpHandler.ashx?arguments=CGtoRpf261%2bmOyAGMPRAXaXJPc1Helk2yFNz8fP2Tiroui4K3aivU7BwwHjB8O%2fIBqv8c16jfrMNbcMCnfqj3vd2HleKHO299A%3d%3d

Poslanec Vladislav Horňák sa vyjadril k svojej neúčasti na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva a k samotnému schvaľovanému rozpočtu na svojom poslaneckom profile na sociálnej sieti FB. 

“Vážení občania, ospravedlňujem sa touto cestou za moju dnešnú neúčasť na zasadnutí MsZ zo zdravotných dôvodov. Bohužiaľ nie som fyzicky schopný zúčastniť sa a rovnako by to bolo voči Vám i prítomným kolegom poslancom nezodpovedné vzhľadom na pretrvávajúci chrípkovú epidémiu.

Najdôležitejším bodom rokovania je návrh rozpočtu na rok 2020. Dovoľte mi aspoň takto Vám odovzdať svoj názor k predloženému návrhu. Po prípravnom procese, ktorý bol tortúrou najvyššej úrovne súhlasím s tým, že navrhovaný variant už je v súlade so zákonom o rozpočtových pravidlách a s platnými VZN Mesta Skalica. Vďaka patrí predovšetkým členom ekonomickej komisie, ktorým chcem týmto poďakovať za odbornosť, vytrvalosť a flexibilitu pri príprave druhého návrhu rozpočtu.

Po preštudovaní môžem za seba konštatovať, že v rozpočte ako r.2019 tak r.2020 stále chýba viacero položiek napriek tomu, že som o niektorých osobne informoval aj zástupkyňu mesta. Tieto nedostatky však nebránia tomu, aby bol rozpočet schválený a určite budú odstránené až na to kompetentní prídu sami.

Pre mňa najzásadnejším ekonomicko-manažerským zlyhaním druhého návrhu rozpočtu je jeho nastavenie, t.j. na splácanie úverov používame prebytok kapitálového rozpočtu namiesto toho, aby sme ušetrili v bežných výdavkoch. Čo to znamená? Splácame úvery predávaním majetku. Iné kapitálové príjmy totiž nemáme. Pýtam sa, z čoho budeme splácať úvery, až nebude čo predávať alebo ak sa nenájde kupec? Tento rok sa kupec našiel. Z dlhodobého hľadiska však považujem takto nastavený rozpočet za nadmieru rizikový.”

Prajem Vám všetkým úspešný pracovný deň a predovšetkým pevne zdravie.

Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

4 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

5 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

15 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

16 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

16 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

17 hodín ago