Categories: Skalica

V Skalickom parlamente sú majster sveta Žigo Pálffy a vicemajster Miro Lipovský

Do Mestského zastupiteľstva v Skalici zasadli majster sveta z roku 2002 v Göteborgu Žigo Pálffy a strieborný medailista zo svetového šampionátu z roku 2000 v Petrohrade Miro Lipovský.

Pre oboch je pozícia v zastupiteľstve nová skúsenosť, pričom obaja sa do poslaneckých lavíc mesta Skalica dostali po tesnom súboji. Dá sa očakávať, že prioritou oboch bude predovšetkým šport a zvlášť hokej.

Žigo Pálffy získal v komunálnych voľbách 2018 vo svojom rodisku o jeden hlas viac ako prvý nepostupujúci v jeho volebnom obvode.

„Je to síce iné ako hokej, ale myslím si, že to pre mňa nebude problém. Pre nás je dôležité, aby Skalica fungovala,” povedal po ustanovujúcom zastupiteľstve pre NaZahori.sk Žigo Pálffy.

 

Lipovský sa dostal do zastupiteľstva ako náhradník. V jeho obvode zvíťazila Anna Mierna, ktorá nastúpila na post primátorky Skalice.

„Bol som v určitom napätí, ako prebehne ustanovujúce zastupiteľstvo a celý ceremoniál. Zatiaľ prevláda optimizmus, eufória a chuť do práce. Viem, že ma čaká opäť niečo nové v živote a môžem sa ďalej posunúť,“ pomenoval svoje pocity krátko po zastupiteľstve pre NaZahori.sk  Miro Lipovský.

“Mne prišli ráno po voľbách textové správy, že som sa do zastupiteľstva dostal. Najskôr som bol trochu prekvapený, neskôr prišli mierne obavy, čo ma čaká. To už prešlo, teraz je čas oboznámiť sa so všetkými problémami a výzvami, ktoré na mesto Skalica. S najväčšou pravdepodobnosťou sa v zastupiteľstve budú riešiť podstatne dôležitejšie veci ako je hokej. Na druhej strane je jednou z vecí, ktoré by malo mať mesto na pamäti rozvoj športu a kultúry pre naše ďalšie generácie ,“ doplnil šéf HK Skalica a brankár vo výslužbe Lipovský.


Žigo Pálffy odohral 684 zápasov v základnej časti NHL a získal v nich viac ako jeden kanadský bod na zápas, sa v súčasnosti angažuje v mládežníckom hokeji v Kráľovskom meste na Záhorí.

“Hokej budeme určite obaja výrazne obhajovať, uvidíme ako sa nám to podarí. Môj zámer je napomáhať hokejovej mládeži,” doplnil excelentný hokejový útočník Pálffy.

Pállfy sa vyjadril aj k vedeniu Slovenského zväzu ľadového hokeja:“Ja som sa nepohodol so súčasným vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja, takže ma trochu pribrzdili v rozlete. Uvidíme ako dopadnú budúcoročné voľby v SZĽH, verím, že tam súčasná skupina ľudí už nebude pokračovať a začneme odznova a hokej posunieme dopredu.“

V minulých dňoch podpísal župan TTSK Jozef Viskupič memorandum o rozvoji hokeja v kraji s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom.

„Memorandum nie je nič záväzné a konkrétne. Uvidíme čo súčasný prezident SZĽH zanechá novému. Uvidíme ako dopadne mužský hokej v Skalici, mládež nám funguje vynikajúco. Sú síce rezervy, ale dá sa s nimi pracovať a napraviť ich. Ja verím, že akadémia v Skalici môže fungovať. Osobne neviem ako je na tom hokej v Trnave, kde som osobne nebol, takže neviem ako to tam s hokejom vyzerá. My máme teraz svoje problémy, na ktoré sa musíme zamerať,“ doplnil Pálffy.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 hodinu ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

3 hodiny ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

4 hodiny ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

11 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

22 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago