Senica

V sobotu sa otvára senické letné kúpalisko a lodenica na Kunovskej priehrade

Leto je za dverami a k nemu neodmysliteľne patrí pobyt pri vode. V Senici sú na letnú sezónu pripravené ako letné kúpalisko, tak aj prímestská rekreačná oblasť Kunovská priehrada s lodenicou. Ich prevádzka sa rozbehne v sobotu 17. júna 2023. Letné kúpalisko ako aj Kunovskú priehradu spravujú Rekreačné služby mesta Senica. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Letné kúpalisko

zdroj: Mesto Senica

Bazén na senickom kúpalisku začal správca napĺňať vďaka peknému počasiu už 31. mája a najbližší víkend tak kúpalisko privíta prvých tohtoročných návštevníkov.

Na kúpalisku je k dispozícii veľký bazén pre plavcov aj neplavcov (50 x 25 metrov), malý neplavecký bazén s vodným dáždnikom, detské pieskové ihrisko, ihrisko na plážový volejbal a občerstvenie. V požičovni športových potrieb je možné si zapožičať volejbalovú loptu, bedbintonový set alebo golfový disk. Areál letného kúpaliska na Sadovej ulici je každoročne pred sezónou vyčistený a pokosený. Bola doplnená zeleň o nové mladé stromy a tento rok prešli čiastočnou rekonštrukciou priestory sociálnych zariadení. Vymenené boli dvere, okná a WC misy.

Otváracie hodiny kúpaliska budú počas celej letnej sezóny v čase od 10:00 do 19:00 hod v závislosti od počasia. Vstupné je zvýhodnené pre návštevníkov s trvalým pobytom v meste Senica. Dospelý Seničan zaplatí za vstup 3 eurá, deti od 6 do 15 rokov 2,30 eur, deti od 3 do 6 rokov 1,50 eur, deti do 3 rokov majú vstup zdarma a seniori nad 62 rokov majú zvýhodnený vstup za 2,30 eur. Mimosenickí návštevníci si priplatia 20 až 30 centov.

Kunovská priehrada

Obľúbená Kunovská priehrada je bohato navštevovaná celoročne. Počas letnej sezóny je však vyžitie na priehrade najbohatšie. Vybavenie lodenice a športového areálu budú môcť návštevníci priehrady využívať taktiež od 17. júna. Oba budú počas mesiaca jún k dispozícii najskôr počas víkendov v čase od 10:00 do 20:00 hodiny.

Následne od 1. júla, teda počas letných prázdnin, už budú lodenica a športový areál otvorené denne počas pracovných dní od 11:00 do 20:00 a počas víkendu od 10:00 do 20:00 hodiny. Vodu si tak návštevníci môžu užiť na paddleborde, kajaku, vodných bicykloch so šmykľavkou alebo romanticky vo dvojici na loďke. V športovom areáli si možno zahrať loptové hry, stolný tenis alebo minigolf.

Na priehradu sa dostanete pohodlne bicyklom po cyklotrase, ktorá vedia zo Senice priamo do rekreačnej oblasti vzdialenej päť kilometrov. Pre návštevníkov z väčšej diaľky je pri hrádzi k dispozícii parkovisko s kapacitou cca 300 vozidiel, druhé parkovisko je zo strany od Sobotišťa, ktoré bolo tento rok vyčistené a je pripravené na rozšírenie kapacity.

V areáli Kunovskej priehrady čaká na návštevníkov piesková pláž so slnečníkmi, k dispozícii sú prezliekarne, sociálne zariadenia, vynovené detské ihriská, náučný chodník a občerstvovacie stánky s legendárnymi langošmi. K dispozícii je tiež ubytovacie zariadenie Chata nad plážou, ktoré je počas leta využívané najmä detskými letnými tábormi.

Redakcia

Recent Posts

Aktuálne: V pripájači na D2 z Lozorna zrážka kamióna s osobákom

Nehoda: V pripájači na D2 z Lozorna smerom do Bratislavy sa zrazil kamión s osobným…

1 hodinu ago

V Senici bude Regionálne centrum udržateľnej energetiky

Krajskí poslanci absolvovali v stredu 15. mája 2024 v poradí 12. riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK. Poslanci schválili aj…

17 hodín ago

📺 Spoločné vyhlásenie Z. Čaputovej a P. Pellegriniho k spoločenskej situácii

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním stretla s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Nasledovalo ich spoločné…

21 hodín ago

Európska Cyrilo-metodská cesta vedie Záhorím

Cesta sv. Cyrila a Metoda spája kultúrne dedičstvo vyše 10 Európskych krajín a tiahne sa rozsiahlym…

22 hodín ago

Zastupiteľstvo TTSK: Župe sa darí dobre hospodáriť

Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) sa darí dobre hospodáriť, využije to na modernizáciu a nové investície.…

1 deň ago

Cykloturizmus: Európska Cesta Železnej opony vedie aj Záhorím

Cesta Železnej opony, certifikovaná kultúrna trasa Rady Európy, je diaľková cykloturistická trasa, ktorá spája až…

2 dni ago