Categories: Senica

V Trnavskom kraji vyhaslo za 10 dní na cestách 5 ľudských životov, vrátane jedného v okrese Senica

V priebehu desiatich dní sa v Trnavskom kraji stalo niekoľko dopravných nehôd, pri ktorých vyhaslo až päť ľudských životov. V okrese Galanta dva, v okrese Hlohovec dva a jeden v Senici. Nazahori o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave martina Kredatusová.

V okrese Senica vyhasol život ešte len 26-ročného chodca. “V sobotu 26. októbra došlo k nehode pravdepodobne tak, že chodec sa pohyboval po tme po ceste, bez reflexných prvkov, smerom  od Senice na Lopašov. Išiel po nesprávnej strane cesty a v strede jazdného pruhu. Vodič  osobného motorového vozidla Volkswagen Golf jazdiaceho v rovnakom smere nestihol na chodca zareagovať a došlo k zrážke. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič sa pri nehode nezranil, jeho dychová skúška na alkohol bola negatívna,“ uviedla Kredatusová.

Polícia v súčasnosti vyšetruje ďalšiu tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v utorok 29. októbra večer na križovatke medzi Matúškovom a Hornými Salibami v okrese Galanta). 23-ročný vodič z Nitry viedol VW Passat po ceste tretej triedy v smere od Diakoviec na Horné Saliby. “Na križovatke medzi obcami pravdepodobne nezastavil na stopke a vošiel do jazdnej dráhy kamiónu  idúcemu po hlavnej ceste. Náraz osobné auto prevrátil a vyhodil mimo cestu. 22 ročný spolujazdec na prednom sedadle z Nitry utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Ďalší 24 ročný spolujazdec, ktorý sedel vzadu, utrpel ťažké zranenia” uviedla krajská policajná hovorkyňa. 

Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví, presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme. 

Polícia pripomína, že auto nie je na zábavu, šoférovať je rovnako náročná práca, ako každá iná a vyžaduje si neustálu koncentráciu. V žiadnom inom odvetví nezomiera toľko ľudí, ako v cestnej premávke. “Preto k vedeniu vozidla pristupujte zodpovedne, tak aby vaši príbuzní nemuseli páliť na cintoríne o jednu sviečku navyše!” zdôrazňuje polícia.

Policajné správy

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

6 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

7 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

16 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

18 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

18 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

19 hodín ago