TTSK

Verejnosť môže nominovať laureátov na Cenu Trnavského samosprávneho kraja aj zo Záhoria

Verejnosť má aj v roku 2023 možnosť nominovať osobnosti na udelenie Ceny Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Ide o verejné ocenenie pre jednotlivcov a kolektívy za osobitný prínos k rozvoju trnavskej župy. Nominácie je možné podať do 21. apríla 2023.

„Stáva sa už dobrou tradíciou, že počas roka oceňujeme ľudí, ktorí reprezentovali kraj a dosiahli významné výsledky vo viacerých oblastiach života. Význam Ceny Trnavského samosprávneho kraja spočíva aj v tom, že týchto ľudí spozná verejnosť. Minulý rok sme ocenili 29 laureátov, medzi ktorými boli aj dva kolektívy. Verím, že aj v tomto roku široká verejnosť nominuje významné osobnosti, vďaka ktorým je náš kraj lepším miestom pre život,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cena Trnavského samosprávneho kraja má sedem kategórií – školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, doprava a občianska spoločnosť. Udeľovaná je za prínos k rozvoju kraja v humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, kultúrnej, umeleckej, publicistickej oblasti, v oblasti sociálnej starostlivosti, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti, ako aj za prejavy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva. Súčasťou ocenenia je umelecké dielo a aj finančná odmena.

V roku 2022 ocenenie získala napríklad pedagogička Slavomíra Valachová, ktorá už takmer polstoročie učí na Základnej umeleckej v Hlohovci a celý svoj pracovný život zasvätila výtvarnému umeniu, formovaniu lásky k umeniu u detí, žiakov a mládež. Laureátom sa stal aj etnomuzikológ Peter Michalovič, ktorý je autorom monografií o ľudovej hudbe v záhorskom regióne. Ocenenie si v minulom roku prevzal aj kolektív Oddelenia neurológie Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta.

Ocenenia udeľuje Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja na návrh poslancov krajského zastupiteľstva, poslaneckých klubov, komisií zastupiteľstva, tiež mestských a obecných zastupiteľstiev v kraji. Návrhy môžu byť aj od občianskych združení, od inštitúcií a od občanov Slovenskej republiky.

Nominácie je potrebné zaslať na vyplnenom tlačive, ktoré tvorí prílohu Všeobecne záväzného nariadenia Trnavského samosprávneho kraja č. 48/2019 o spôsobe udeľovania verejných ocenení Trnavského samosprávneho kraja spolu s odôvodnením návrhu a vyplneným Súhlasom na spracovanie osobných údajov v termíne do 21. apríla 2023 na adresu Oddelenie dotácií, grantov a občianskej participácie, Úrad Trnavského samosprávneho kraja, Starohájska 10, 917 01 Trnava, alebo priamo do podateľne úradu. Súvisiace dokumenty sú zverejnené na webovej stránke župy.

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

8 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

10 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

11 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

18 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago