Malacky

📺 Arriva situáciu nezvláda, uviedol predseda BSK J. Droba

Podľa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) nezvláda nový regionálny autobusový dopravca v Bratislavskom kraji Arriva situáciu. Uviedol to na tlačovej konferencii predseda BSK Juraj Droba.

Podľa neho sú v hre tri možné riešenia problému. „Prvým je rokovanie spoločnosti Arriva s potenciálnymi subdodávateľmi, ktoré už prebiehajú. Druhým je pokračovanie v súčasnom tempe, kde dopravca bude naberať vodičov postupne a trvať to bude niekoľko týždňov. Tretím je vypovedanie zmluvy s Arrivou,” informoval predseda BSK.

Dopravná obslužnosť Arriva je na úrovni 65 percent

Dopravná obslužnosť Bratislavského kraja spojmi Arrivy je momentálne na úrovni 65 percent. Od 15. novembra ide o 4-percentné zlepšenie. Požiadal som dopravcu, aby začal rokovať s potenciálnymi subdodávateľmi pre vykrytie určitého percenta výpadkov spojov. Rokovania začali v minulom týždni a sú intenzívne,” vyhlásil Droba.

Arriva rokuje so Slovak Lines

Spoločnosť Arriva rokuje aj so spoločnosťou Slovak Lines, ktorá do polovice novembra prevádzkovala prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji. „Ak by sa Arriva s nejakým subdodávateľom dohodla, odhadujem okamžité vyriešenie situácie. Na linkách v Bratislavskom kraji by jazdilo 90 a viac percent spojov,” informoval predseda BSK Droba.

Vypísanie novej súťaže by obmedzilo dopravu v BSK

Ak by dopravca pokračoval v súčasnom postupnom naberaní nových vodičov, trvalo by to niekoľko týždňov. „Nepovažujem to preto za cestu. V hre je aj vypovedanie 10-ročnej zmluvy, ktorú BSK podpísal s Arrivou za vyše 330 miliónov eur. Vyhodnocovali sme to. Má to však závažné konzekvencie. Museli by sme vypisovať novú súťaž, čo by spôsobilo výpadok regionálnej autobusovej dopravy v kraji na minimálne šesť týždňov až dva mesiace,” doplnil Droba.

Pokuta pre spoločnosť Arriva bude v státisícoch eur

Verím, že sa Arriva dohodne s iným dopravcom na subdodávke a problém sa v krátkom čase vyrieši. Dopravcu neminú sankcie za spôsobené problémy a už teraz sa hýbu v státisícoch eur. Pribúdať budú každým dňom, pokiaľ nebude dosiahnutá 90-percentná dopravná obslužnosť,” vyhlásil predseda BSK.

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 hodinu ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

3 hodiny ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

9 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

10 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

11 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago