Categories: Senica

📺 FK Senica aj v budúcej sezóne fortunaligová, doma získala potrebný bod

Futbalisti FK Senica potrebovali na definitívnu záchranu vo Fortuna lige získať v súboji so Zlatými Moravcami bod, čo sa im aj po bezgólovej remíze podarilo.

FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 0:0

FK Senica: Vorel – Mihál, Didiba, Lukáčik, Addo, Moses, Yenne, Totka, Meliš (84.Černák), Duda, Akinyoola

FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: Chovan – Duga, Haspra, Tóth, Orávik, Sloboda, Ďubek (81.Mihálik), Grozdanovski (66.Richtárech), Kovaľ (76.Cabral), Švec, Cmiljanič

Žltá karta: 28. Grozdanovski, rozhodovali: Ochotnický – Kováč, Vitko, počet divákov: 719.

Aktívnejšie vstúpili do zápasu hostia zo Zlatých Moraviec, v 8.minúte poslal z pravej strany center do šestnástky Orávik, na zadnej tyči sa k hlavičke dostal Duga, Vorel však predviedol výborný zákrok a loptu vyrazil na roh. Na druhej strane to skúšal prudkou strelou spoza šestnástky Akinyoola, mieril ale vedľa brány. V 18.minúte bola Senica blízko k otváraciemu gólu zápasu, po zlej rozohrávke hostí hľadal Meliš v šestnástke prihrávkou Yenneho, lopta sa však k nigérijskému futbalistovi nedostala. Hostia odpovedali v 25. minúte, po prihrávke od Šveca mal gól na kopačke Ďubek, ďalším skvelým zákrokom zachránil Záhorákov Vorel. O minútu na to vystrelil svojou slabšou nohou spoza šestnástky Moses, Chovan napriek menším problémom loptu chytil. V 37. minúte strieľal spoza šestnástky nebezpečne Duda, jeho strela letela tesne nad bránu Chovana. O niekoľko sekúnd neskôr to skúšal z pravej strany Moses, jeho strela ľavačkou letela tesne vedľa žrde. V 43. minúte ponúkol Akinyoolovi loptu v šestnástke Yenne, domáci útočník sa snažil technickou strelou obstreliť gólmana hostí, jeho pokus bol ale nepresný.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráči Senice, čoho výsledkom bola v 48. minúte dobrá príležitosť Mosesa, Chovan však jeho strelu smerujúcu do brány zastavil. V 53. minúte sa v šestnástke uvoľnil Akiynoola, jeho dobrá strela ľavačkou letela tesne nad bránu Chovana. V 56.minúte strieľal nebezpečne na strane hostí Švec, ani jeho pokus ale nesmeroval medzi tri žrde. V 59. minúte predĺžil loptou hlavou Didiba, Akinyoola si ju prebral a vystrelil, ale lopta opečiatkovala iba ľavú žrď Chovanovej brány. V 64. minúte zakončoval po prihrávke od Adda Yenne, Chovan bol opäť v pravý čas na svojom mieste a loptu vyrazil. V 69. minúte takmer potrestal zlú rozohrávku hostí Yenne, jeho strelu smerujúcu do brány zastavila žrď, následne sa lopta takmer dostala do siete hostí po nastrelení Meliša, hráči hostí však s veľkou dávkou šťastia neinkasovali. V 77. minúte to skúšal nebezpečne bývalý hráč Senice Richtárech, našťastie pre Záhorákov bránu spoza šestnástky netrafil.

Hlas po zápase

Patrik Durkáč (hlavný tréner FK Senica): “Na chalanoch bolo vidno, že zápas je náročný hlavne na psychiku, v prvom polčase nám tlak zväzoval nohy, čím viazla naša kombinácia. Som rád, že po dohovore cez polčasovú prestávku sme sa vrátili späť k našej hre a vyzeralo to o dosť lepšie. V druhom polčase sme boli lepším tímom.

FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 0:0
huste.tv
Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

26 minút ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

1 hodinu ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

11 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

12 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

13 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

13 hodín ago