Categories: Senica

📺 FK Senica aj v druhom zápase nového ročníka Fortuna ligy inkasovala štyri góly

Futbalový klub zo Senice neuspel ani v druhom tohtoročnom vystúpení, keď so Seredi podľahol 0:4.

ŠKF Sereď – FK Senica 4:0 (2:0)

Góly: 7. Špehar, 14. Jureškin, 73. Bušnja, 76. Didiba – vlastný, červené karty: 81. Hučko (po druhej ŽK) – 37. Šimčák (po druhej ŽK), žlté karty: 11. Hučko, 15. Šumský, 40. Duranski, 50. Michalík, 84. Jarovič – 25. Šimčák, 45. Yenne, 84. Barbora, rozhodovali: Očenáš – Poláček, Štofik.

ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Michalík, Ba, Hučko, Šumský, Duranski (77. Potoma), Iván (77. Mészáros), Pankaričan (83. Tatranský), Jureškin (63. Bušnja), Špehar (69. Jarovič)

FK Senica: Fryšták – Ólafsson, Nemec, Didiba, Šimčák, Addo, Totka (62. Barbora), Duda (75. Moses), Yenne (62. Šalata), Piroska, Malec

Už v 2. minúte si po štandardnej situácii nabehol za obranu Totka, do šestnástky poslal dobrý center, na zadnej tyči však nebol pripravený nikto z jeho spoluhráčov. Na opačnej strane si zabehol za obranu Iván, do šestnástky poslal rovnako dobrý center, ani ten však nenašiel adresáta. V 7. minúte rozvíjal sľubnú akciu na ľavej strane Yenne, ktorého obrana odzbrojila a poslala do brejku Špehara, ktorý v samostatnom úniku nezaváhal a domáci sa dostali do vedenia. V 11. minúte hlavičkoval po centri Pirosku zo štandardky Didiba, ale lopta smerovala na pripraveného gólmana domácich. V 14. minúte predviedli domáci rýchly protiútok, na konci ktorého bol po prihrávke od Pankaričana Jureškin a Sereď viedla už o dva góly. V 16. minúte strieľal z diaľky Addo, Yakubu bol pripravený. Tretí gól mohli pridať domáci v 20.minúte, Iván sa opäť presadil po ľavej strane, jeho prízemný center však nenašiel nikoho. V 26. minúte hlavičkoval domáci stopér Ba, Fryšták jeho hlavičku z hranice päťky vyrazil. O niekoľko sekúnd neskôr sa po individuálnej akcii uvoľnil aktívny Iván, Fryšták jeho pokus ľavačkou zneškodnil. Na druhej strane sa dostal do úniku z krídla Totka, loptu ale netrafil ideálne.

V 51. minúte hlavičkoval tesne vedľa pravej žrde po centri Pirosku Yenne. V 54. minúte po rýchlej akcii v podaní Yenneho zakončoval spoza šestnástky Duda, ale jeho strela nesmerovala medzi tri žrde. V 57. minúte rozohral priamy voľný kop z nebezpečnej pozície bleskovo Iván, Fryšták predviedol dobrý zákrok a loptu vyrazil na rohový kop. Po hodine prešla lopta z rohového kopu na zadnú žrď k osamotenému Hučkovi, ten však vo vyloženej šanci loptu nedotlačil do siete. V 65. minúte predviedol Fryšták na dvakrát dobrý zákrok, keď po vyrazanej lopte vychytal v dorážke Pankaričana. V 72. minúte sa dostal po nakopnutej lopte od Pirosku za obranu Malec, Yakubu v bráne dobra zasiahol. Tretí gól domácich pridal po peknej individuálnej akcii v 73. minúte striedajúci Bušnja. O tri minúty potiahol loptu po krídle aktívny Iván a jeho prízemný center si zrazil do vlastnej brány Didiba. V 86. minúte hlavičkoval z hranice šestnástky po centri Nemca striedajúci Šalata, ale domáci gólman bol pripravený. K čestnému zápisu bol na strane Záhorákov v 89.minúte veľmi blízko Malec, ale po centri Mosesa smerovala jeho hlavička tesne vedľa pravej žrde.

Hlasy trénerov

Peter Lérant (hlavný tréner ŠKF Sereď): “Bol to nervózny zápas, pretože bol dôležitý. Obe mužstvá prehrali v prvom kole vysokým rozdielom, hralo sa o šesť bodov. Prvý polčas sme mohli vyhrávať aj trojgólovým rozdielom, mali sme viaceré šance. Škoda, že sme ich nepremenili. Po vylúčení sme sa paradoxne trochu uspokojili, svoje zohrala aj psychológia. Som rád, že sme strelili štyri góly a víťazstvo je tak zaslúžené.

Anton Šoltis (hlavný tréner FK Senica): “Zápas bol veľmi nervózny. Začali sme slušne, individuálne chyby nás však dávajú dole. Takéto chyby nemôžme robiť, súper bol priamočiari. Aj keď sme boli druhý polčas o jedného hráča menej, začali sme aktívne. Boli sme nebezpeční, máme však problém v útočnej zóne, ťažko strieľame góly, musíme na tom ďalej pracovať. Inkasujeme prakticky zo všetkého, je to kruté, taký je však futbal. Musíme dať hlavy hore, o tri dni nás čaká ďalší zápas.

ŠFK Sereď – FK Senica 4:0 (2:0)
Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

10 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

20 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

21 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

22 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

23 hodín ago