Categories: Senica

📺 FK Senica má nového trénera

Novým hlavným trénerom FK Senica sa stal 50-ročný Karol Praženica, mužstvo povedie do konca aktuálnej sezóny spolu s asistentom Branislavom Mrázom. Nazahori.sk o tom informoval mediálny manažér klubu Igor Tabiš.

Nový tréner sa dohodol s vedením klubu na kontrakte do konca aktuálnej sezóny. Do realizačného tímu pribudla aj ďalšia známa tvár, pozíciu asistenta hlavného trénera obsadil Branislav Mráz, bývalý hráč FK Senica a tréner s dlhoročnými ligovými skúsenosťami.

Senica je prvoligový klub, ktorý má históriu. Pracovať na najvyššej trénerskej úrovni je pre každého trénera česť, to bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol prijať ponuku klubu,” uviedol nový tréner.

Rodák z Prievidze má za sebou bohatú hráčsku kariéru, ako prvý slovenský futbalista okúsil prestížnu Ligu majstrov v drese chorvátskeho Hajduk Split. Okrem iného pôsobil aj v Česku, Nemecku, Grécku a Maďarsku. S trénerskou kariérou začínal v Rimavskej Sobote a Liptovskom Mikuláši, neskôr vyskúšal prvoligový angažmán v Dunajskej Strede, kde bol asistentom chorvátskeho trénera Tomislava Marića.

Po pôsobení na Žitnom ostrove viedol FK Železiarne Podbrezová ako hlavný tréner, naposledy pôsobil v Zlatých Moravciach, ktoré v sezóne 2018/19 dokázal zachrániť vo Fortuna lige po tom, čo ViOn preberal počas zimnej prestávky z posledného miesta tabuľky. “Je to určitá paralela. Tam to bolo iné, do klubu som prišiel počas zimy, na prípravu a tvorbu mužstva bol určitý čas. Teraz je situácia trochu iná, treba sa prispôsobiť a urobiť všetko preto, aby sa nám podarilo splniť cieľ, kvôli ktorému sme sem prišli,” porovnal Praženica.

Nového trénera čaká v najbližších týždňoch náročná úloha, ktorým je záchrana vo Fortuna lige. Mužstvo je momentálne na poslednom mieste ligovej tabuľky, do konca základnej časti zostávajú dve kolá. “Tým, že sme v tabuľke poslední, úloha je pri záchrane jednoznačná, zápasy musíte vyhrávať. Budeme sa snažiť hrať tak, aby sme získali čo najviac bodov,” doplnil nový lodivod.

Rozhovor s novým trénerom FK Senica Karolom Praženicom.

FK Senica
Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

7 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

8 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

18 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

19 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

20 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

20 hodín ago