Categories: Senica

📺 FK Senica prehral v Pohroní a klesol na poslednú priečku

V úvodnom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy nestačil FK Senica na futbalistov FK Pohronie a po prehre 0:3 sa prepadol na poslednú priečku tabuľky.

FK Pohronie – FK Senica 3:0 (0:0)

Góly: 72. Chvěja, 76. Blahút, 84. Da Silva, žlté karty: 52. Weir – 50. Košťál, 90. Ljubičić, rozhodovali: Ochotnický –  Somoláni, Weiss.

FK Pohronie: Hrdlička – Štrba, Pavlík (C), Heurtaux, Petrák – Weir (88. Špiriak), Kibonge (62. Adamec) – Blahút (88. Ladji), Da Silva, Fadera – Chvěja (79. Galuška)

FK Senica: Fryšták – Majdan, Asanović, Carrillo, Šimčák – Ljubičić – Niarchos (36. Turčák), Gamboš (82. Gallovič), Piroska (C) (84. Duda), Košťál (82. Fotr) – Malec (84. Berisha)

V 3. minúte našiel domáci Blahút nabiehajúceho Chvěju, ktorého strelu z prvej zblokoval v šestnástke Asanović na rohový kop. V 4. minúte fauloval Niarchos Faderu, Blahútov center z priameho kopu odvrátil Ljubičić na rohový kop. V 6. minúte sa po rohovom kope dostal k zakončeniu na zadnej žrdi osamotený Pavlík, Fryšták jeho pokus vyrazil. V 10. minúte zakončoval po centri Pirosku Košťál ľavačkou, Hrdlička jeho pokus k žrdi dokázal vyraziť. V 13. minúte centroval z priameho voľného kopu Piroska, Asanovićovu hlavičku ale Hrdlička kryl. V 14. minúte musel po rohovom kope a následnej tečovanej strele z druhej vlny predviesť svoje schopnosti Fryšták, na nepríjemnú zmenu smeru lopty dokázal zareagovať dobrým zákrokom. V 15. minúte si zabehol za obranu Záhorákov Da Silva, jeho pohotové zakončenie vyrazil český gólman. Po následnom rohu z druhej vlny strieľal nepresne Petrák. V 17. minúte si Gamboš vymenil loptu s Košťálom, jeho center do šestnástky odvrátili domáci na rohový kop. Z neho po Košťálovom centri zakončoval na zadnej žrdi vo veľkej šanci Ljubičić, domáci však loptu odvrátili na ďalší roh. V 19. minúte predviedol kopaciu techniku Asanović, Hrdlička ale predviedol dobrý zákrok. V 24. minúte hlavičkoval po centri z ľavej strany nebezpečne Štrba, hlavou ale netrafil Fryštákovu bránu. V 32. minúte ponúkol domáci Heurtaux chybnou rozohrávkou Malecovi možnosť skórovať, senický útočník ale vo vyloženej šanci zoči voči Hrdličkovi netrafil priestor brány. V závere polčasu mali domáci k dispozícii rohový kop, obrana Senice si s ním poradila.

Po zmene strán zahrával rohový kop Piroska, k hlavičke sa dostal Malec, jeho predĺžená lopta nenašla na zadnej tyči adresáta. V 65. minúte hľadal prudkou prízemnou prihrávkou Piroska v šestnástke Maleca, pokus senického útočníka zblokovala obetavo domáca obrana. O tri minúty neskôr sa dostal k lopte po chybe Adamca Turčák, loptu vo vzduchu z voleja netrafil ideálne. V 72. minúte sa domáci dostali do vedenia, loptu poslal hlavou za chrbát Fryštáka Chvěja po centri z kopačky Štrb. O štyri minúty už bol rozdiel dvojgólový, domáci predviedli rýchly protiútok, na konci ktorého posielal loptu do prázdnej brány po prihrávka od Da Silvu Blahút. Blízko k zníženiu bol v 78. minúte Gamboš, strela ale tesne minula pravú žrď domácej. Definitívu výsledku dal v 84. minúte presnou strelou k žrdi Da Silva.

Hlasy trénerov po zápase

Jan Kameník (hlavný tréner FK Pohronie): “V prvom rade sme veľmi radi za tri body, pred týždňom nám to v Senici utieklo. Na domácom štadióne sme potrebovali zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Do zápasu sme mali aktívny vstup, hostia sa potom nakopli a boli aktívnejším mužstvom. Do druhého polčasu sme vstúpili zle, súper bol aktívnejší na lopte a rovnako bol na tom lepšie aj pohybovo, my sme naopak boli pasívni. Urobili sme jednu zmenu, aby sme sa nakopli. Nakoniec sme strelili gól a potom to bolo o tom, že sme boli kompaktní. Vyšiel nám brejk a aktivitou sme pridali ďalší gól.

Karol Praženica (hlavný tréner FK Senica): “Zápas pre nás skončil krutým výsledkom. Úvod stretnutia sme nezachytili, domáci sa dostali k trm-štyrom štandardkám. Následne sme sa dostali do zápasu, Malec mal na kopačke obrovskú šancu, skórovať mohol po rohovom kope aj Ljubičić. Bohužiaľ, v týchto šanciach sme neboli efektívni. Druhý polčas sme začali aktívne, do inkasovaného gólu sme boli lepším mužstvom, hralo sa častejšie na domácej polovici. Inkasovaný gól nás dostal do situácie, kedy sme zvesili hlavy, nasledovali ďalšie dva inkasované góly. Od tohto momentu sme boli na ihrisku slabším mužstvom.

Pohronie – FK Senica 3:0 (0:0)
huste.tv
Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

3 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

14 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago