Categories: Senica

📺 FK Senica zdolal Zemplín Michalovce jednoznačne 3:0

Futbalisti FK Senica získali v 3. kole Fortuna ligy prvé body v novom ročníku, keď zdolali Zemplín Michalovce jednoznačne 3:0.

FK Senica – Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 44.Malec, 68.Piroska, 78.Addo, žlté karty: 70.Moses – 47.Kolesár, 53.Phillips, 67.Begala, 89.Hirnyim rozhodovali: Kráľovič – Roszbeck, Košecký, diváci: 837

FK Senica: Fryšták – Nemec, Didiba, Šalata, Ólafsson, Addo, Moses (79.Marie), Yenne, Duda (69.Totka), Piroska (90.Mašulovič), Malec

Zemplín Michalovce: Dráb – Kolesár, Soler, Vovkun, Mendez (79.Vojtko), Popovits, Trusa (66.Hirnyi), Neofytidis, Begala (89.Rečičár), Phillips (89.Tóth), Sidibe

V 2.minúte sa po prihrávke Yenneho uvoľnil v šestnástke hostí Duda, jeho zakončenie však bolo nepresné. V 13.minúte dostal pred šestnástkou dostatok priestoru na strelu Sidibe, bránu Fryštáka však netrafil. V 26.minúte vnikol do šestnástky Addo, ktorého prienik zastavil Kolesár, ale penalta sa nepískala. V 29.minúte dali o sebe vedieť hostia, Begalovu strelu spoza šestnástky obrana Záhorákov zblokovala. V 33.minúte našiel Phillips dlho krížnou prihrávkou Popovitsa, strelu gréckeho futbalistu odvrátil Nemec. V 36.minúte zakončoval po rýchlej akcii Yenneho Malec, ale hostia jeho pokus zblokovali na roh. O niekoľko sekúnd neskôr hlavičkoval po centri Mosesa Nemec tesne vedľa pravej žrde Drábovej brány. V 39.minúte zakončoval z ľavej strany iba do bočnej siete Trusa. V 40.minúte poslal po štandardke do šestnástky výborný center Piroska, ale hlavičkujúci Šalata minul bránu hostí. V 43.minút zakončoval po odrazenej lopte spoza šestnástky Moses, Dráb bol pozorný. V 44.minúte sa Seničania dočkali, Yenne prihral na ľavé krídlo Nemcovi, ktorý našiel presným centrom v šestnástke Maleca a ten hlavou otvoril skóre stretnutia.

V 52.minúte boli Záhoráci blízko k druhému gólu, z hranice päťky ale napriek pokusom Maleca a Didibu nedokázali prekonať hosťujúceho Drába. V 54.minúte zblokovali hostia strelu Pirosku spoza šestnástky a v 56.minúte si na druhej strane nabehol za obranu Sidibe, loptu v behu jemne tečoval, ale Fryštáka neprekonal. V 63.minúte sa k ďalekonosnej strele odhodlal Ólafsson, bránu hostí ale minul. V 68.minúte potrestali Seničania chybu hostí v rozohrávke, Moses síce Drába neprekonal, k odrazenej lopte sa ale dostal Malec, ktorý skvelou prihrávkou našiel kapitána Pirosku a ten loptu dopravil do opustenej brány. V 71.minúte mali hostia blízko k presnému zásahu, po voľnom priamom kope Phillipsa a tečovanej lopte v podaní Pirosku sa vyznamenal Fryšták. V 78.minúte predviedol futbalové umenie Addo, po individuálnej akcii a ďalekonosnej strele pravačkou upravil stav zápasu už na 3:0. V 87.minúte mohli hostia ešte znížiť, ale v samostatnom úniku trafil Sidibe iba žrď Fryštákovej brány.

Hlasy trénerov

Jozef Majoroš (tréner MFK Zemplín Michalovce): “Výsledok je pre nás trochu krutý. Chýbajú nám skúsenosti, v dnešnom zápase sa to ukázalo. Hrali sme celkom slušne, opäť sme inkasovali góly po individuálnych chybách. V šanciach, ktoré sme si vypracovali chýbala lepšia finálna fáza a kvalita. Musíme dať hlavy hore a pracovať ďalej. Káder sa musí doplniť, bez toho to nepôjde.

Anton Šoltis (tréner FK Senica): “Mne sa to dnes hodnotí ľahšie, čakali sme veľmi ťažký zápas, čo sa aj nakoniec potvrdilo. Na našich kopačkách bolo vidieť kŕčovitosť, chceli sme sa opierať o štandardné situácie, z nich sa nám nakoniec nepodarilo skórovať. Po prvom góle z hráčov opadla nervozita, druhý polčas sa to v určitých fázach zápasu trochu približovalo k tomu, čo od nich budeme vyžadovať. Chlapcom môžem iba poďakovať za dobre odvedenú robotu, stále nás však čaká veľa práce, aby bol herný prejav taký, ako si my predstavujeme. Tri góly sú pre súpera kruté, taký je ale futbal. Pre nás sú to na psychiku veľmi dôležité tri body.

FK Senica – Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)
huste tv
Tlačová správa

Recent Posts

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

31 minút ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

1 hodinu ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

3 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

4 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

13 hodín ago