Categories: Senica

📺 FK Senica zdolala Sereď a odlepila sa z dna tabuľky

V 2. kole nadstavbovej časti zdolali futbalisti FK Senica na domácom štadióne ŠKF Sereď najtesnejším rozdielom 1:0.

FK Senica – ŠKF Sereď 1:0 (0:0)

Gól: 64. Malec, žlté karty: 76. Gallovič, 84. Niarchos – 75. Diaz, 89. Kuník, rozhodovali Smolák – Ferenc, Borsányi.

FK Senica: Vliegen – Kopečný, Carrillo, Asanović, Šimčák – Ljubičić – Košťál (82. Niarchos), Gamboš (69. Gallovič), Piroska (82. Duda), Majdan (78. Guba) – Malec

ŠKF Sereď: Yakubu – Kuník, Michalík, Hučko – Bušnja (71. Potoma), Machuča (80. Danko), Diaz, Slaninka – Fábry, Jureškin (85. Mlakar) – Lačný

Do zápasu vstúpili Záhoráci aktívne. V 8. minúte mohol skórovať Košťál, ktorému poslal dobrý center do šestnástky Majdan, domáceho krídelníka ale hosťujúca obrana ubránila. V 11. minúte centroval z pravej strany aktívny Majdan, jeho pokus skončil na brvne súperovej brány. Po štvrťhodine hry bol blízko ku gólu Asanović, jeho strela pravačkou tesne minula ľavú žrď. V 33. minúte zakončoval opäť Asanović, loptu po rohovom kope ale nedotlačil za bránkovú čiaru.

Po zmene strán boli aktívnejší futbalisti Serede. V 53.minúte unikol po krídle Lačný, dobrou prihrávkou ponúkol gól Jureškinovi, toho ale v obrovskej šanci vychytal Vliegen. O dve minúty neskôr predviedol belgický brankár opäť výborný zákrok, keď zlikvidoval Lačného strelu a dorážka hosťujúceho útočníka smerovala vedľa žrde. Rozhodujúci okamih stretnutia prišiel v 64. minúte. Po rohovom kope Pirosku sa lopta dostala až k Malecovi, ktorý sa v šestnástke najlepšie zorientoval a pohotovou strelou nedal hosťujúcemu brankárovi šancu. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ich strelecké pokusy spoza šestnástky ale neboli presné. V 88. minúte mohol pridať druhý gól Záhorákov striedajúci Duda, loptu trafil po prihrávke od Maleca ideálne, Yakubu v bráne hostí ale predviedol dobrý zákrok a loptu vyrazil na roh.

 

Hlasy trénerov

Karol Praženica (hlavný tréner FK Senica): “Za víťazstvo sme radi, veľmi si ho vážime. Od začiatku zápasu sme išli za troma bodmi. Prvý polčas sme začali aktívne, mali sme tam viaceré šance, efektivita ale nebola taká, aká by mala byť. Druhý polčas sme išli s cieľom zlomiť zápas vo svoj prospech. Treba povedať, že súper mal v druhom polčase dve dobré šance. V celom zápase sme ale mali viac šancí, víťazstvo sme si zaslúžili.

Gergely Geri (hlavný tréner ŠKF Sereď): “Bol to typický zápas o záchranu, veľa sa bojovalo. Obe mužstvá si uvedomovali, že to je šesťbodový zápas s minimom šancí. Prvý polčas sme začali zakríknuto, celý týždeň sme sa pripravovali na spôsob hry Senice, niektorí hráči ostali akoby zakríknutí. V druhom polčase sme si vypracovali dve obrovské tutovky, ktoré sme nepremenili. Naopak súper svoju šancu využil, preto dnes odchádzame bez bodov.

FK Senica – ŠKF Sereď 1:0 (0:0)
huste.tv
Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

10 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

11 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

21 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

22 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

22 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

23 hodín ago