Categories: Skalica

📷 📺 Martin Hujsa verí, že HK Skalica minimálne zopakuje predchádzajúcu sezónu

Jedným z najskúsenejších hráčov, ktorý si v nadchádzajúcej sezóne oblečie dres HK Skalica je Martin Hujsa.

Po predstavovačke mužstva prezradil, ako vníma takéto akcie. Vie to porovnať, keďže počas svojej dlhej kariéry si obliekol dresy viacerých špičkových klubov. Skúsenosti má z pôsobenia v Čechách, Francúzsku či Kazachstane, kde sa stal trojnásobným majstrom krajiny. „Je to výborná udalosť a som rád, že sa v Skalici takéto niečo pre fanúšikov robí. Bez ľudí sa hokej robiť nedá a ešte raz opakujem, som rád, že v Skalici sa takáto udalosť udiala,“ poznamenal k predstavovačke hráčov Hujsa a doplnil: „V každom štáte, v každom klube, v každej lige si to robia po svojom. Za Skalicu môžem povedať, že to robia na veľmi dobrej úrovni a získava si to na popularite. Bolo to tu už po druhýkrát a má to svoju šťavu.

Práve táto akcia v podstate ukončila prípravnú časť sezóny. „Príprava prebehla veľmi rýchlo. Spravili sme všetko pre to, aby sme sa na sezónu pripravili a som presvedčený, že sme na 100% pripravení,“ uviedol k stavu mužstva po príprave Hujsa a dodal: „Za seba môžem povedať a predpokladám, že hovorím aj za ostatných, že prípravu na suchu z nás hokejistov nikto nemá rád. Ako sa hovorí, suchá príprava je „škaredá príprava“ a každý jeden sa teší na ľad.

V mužstve prebehlo niekoľko zmien. „Tím je v porovnaní s minulou sezónou na podobnej kvalitatívnej úrovne. Ešte možno potrebujeme doplniť defenzívu, ale hráči určite prídu a ja verím, že káder bude naozaj konkurencieschopný,“ zľahka porovnal minuloročnú a tohtoročnú kabínu skúsený matador.

Vzhľadom na svoj vek, keď v nedeľu 9.9. oslávil už svoje 39. narodeniny je jeho úlohou v tíme aj starať sa o kasu mužstva. Aj preto ho výraznejšie zmeny v kádri môžu tešiť viac ako iných. „Je pravda, že každého bankéra v každom mužstve zmeny v podstate tešia. Ja za seba prehlasujem, že budem nekompromisným bankérom, ktorý bude od hráčov vyberať každý poplatok, aby sme na záver sezóny mali dostatočný bank,“ s úsmevom uviedol k svojej funkcii Hujsa.

A s akými cieľmi vstupuje útočník Skaličanov do novej sezóny? „Z môjho hľadiska by som chcel minimálne zopakovať to čo v minulej sezóne. To znamená zopakovať finále a potom sa uvidí, ako to ďalej vypáli,“ nechcel podliezať latku Martin Hujsa.

V závere ešte nezabudol ani na tých, pre ktorých vlastne hokej hrá. „Fanúšikom by som chcel odkázať, že im veľmi ďakujeme za minulú sezónu. Veríme, že skalní budú chodiť aj v tejto a k nim ešte pribudnú aj noví. Budeme radi za každého nového fanúšika,“ zakončil hráč, ktorý v uplynulej sezóne získal cenu za najlepšieho hráča v kanadskom bodovaní v 1. hokejovej lige.

Martin Hujsa (HK Skalica)

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

30 minút ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

9 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

10 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

14 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

15 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago