Categories: Senica

📺 Futbalistov FK Senica najskôr štandardky podržali, potom zradili

Futbalisti FK Senica dvakrát dokázali zmazať jednogólové manko MFK Zemplín Michalovce, ale v záverečnej desaťminútovke dvakrát inkasovali a po dvoch výhrach zaznamenali orehru.

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 2:4 (2:2)

Góly: 17. Dias (Zezinho), 38. Dias (Zezinho) – 9. Diarra (Vojtko), 36. Kolesár (Vaščák), 84. Sulley (Žofčák), 87. Rota

Žlté karty:   72. Nirennold (SEN) – 85. Rota (MIC)

FK Senica: Taborda – Kotula, Dias (88. Celis), Kay, Asmah (46. Nirennold) – Deretti, Tesija, Petshi, Zezinho – Castaňeda (68. Solano), Azankpo.

MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Beskorovajny, Vojtko – Turik, Diarra (89. Kurminowski), Danko, Žofčák, Kolesár (80. Grič) – Vaščák (76. Sulley).

Rozhodcovia: Boris Marhefka – Milan Štrbo, Erik Weiss – Bystrík Nemček, diváci: 573

Úvodná štvrťhodina patrila jednoznačne hosťom, ktorí boli za aktivitu odmenení úvodným gólom stretnutia, keď sa sám pred Tabordom objavil Diarra a nezaváhal. Seničania mali blízko k vyrovnaniu po prvom rohovom kope po štvrťhodine hry, ale vynikajúci zákrok Kiru obral Kaya o gól. Z nasledujúceho rohu už domáci ale skórovali, keď sa Diasova hlavička od obrany Východniarov dostala do siete. V 36. minúte našiel Vaščák voľného Kolesára, ktorý sa rútil sám na Tabordu a opäť dostal Michalovce do vedenia. Lenže aj teraz domáci dokázali odpovedať po rohovom kope veľmi rýchlo. Zezinho na dvakrát dostal loptu do šestnástky, kde sa opäť najlepšie zorientoval stopér Dias a druhýkrát vyrovnal.

V druhej časti už hostia neboli tak dominantní, naopak po hodine hry sa na Kiru rútil Castaňeda, ale zvolil nevýrazné a nepresné zakončenie. V 75. minúte sa až pred Kiru dostal Azankpo, ale ani ten neuspel. Seničania boli v závere aktívnejší, ale na otvorenú obranu doplatili práve pri svojich štandardných situáciách. V 84. minúte sa dokázal Zemplín ubrániť rohovému kopu, založil rýchly protiútok, ktorý po pravej strane potiahol skúsený Žofčák. naservíroval ideálnu loptu na nohu striedajúceho Sulleya, ktorý po tretíkrát dostal Michalovce do vedenia. V závere opäť Záhoráci (aj keď pri pohľade na súpisku, naozaj iba obrazne) zariskovali a z nasledujúceho prečíslenia 4 na 1 dal definitívnu bodku za stretnutím Rota.

Ohlasy trénerov

Frederico Ricardo (tréner FK Senica): “Futbal je taký. Vedeli sme, že Michalovce budú hrať v rozostavení 4-3-3 alebo 5-3-2, pripravovali sme sa na obe varianty počas týždňa. Celý prvý polčas sme prespali, urobili sme veľa chýb, inkasovali sme dva jednoduché góly. Podarilo sa nám skórovať zo štadardných situácií. Výsledok 2:2 bol pre nás prijateľný, cítil som, že dnes to nie je náš deň. Futbal občas prináša takéto situácie. V druhom polčase sme sa snažili vyhrať zápas, inkasovali sme po dvoch rýchlych protiútokoch. Gratulujem Michalovciam, dnes si zaslúžili zvíťaziť. Vyhrávame a prehrávame spolu, ďalší týždeň nás čaká zápas, ktorý sa pokúsime vyhrať.

Anton Šoltis (tréner MFK Zemplín Michalovce): “Dnes odchádzame domov spokojní. Chlapcov musím za výkon pochváliť, do bodky plnili to, čo sme si v kabíne povedali. Po taktickej stránke sme zápas zvládli veľmi dobre. Vedeli sme, v čom je Senica nepríjemná. Prvý polčas sa hral lepší futbal, škoda našich inkasovaných gólov po štandardkách. V druhom polčase sme strelili dva góly, ktoré boli podľa môjho názoru zaslúžené.

VIDEO: FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 2:4 – higlights
Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

4 hodiny ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

18 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

20 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago