Senica

VIDEO Kunovská priehrada: Od dnes funguje požičovňa vodných atrakcií

Kunovská priehrada zdroj: NaZahori.sk

Letné horúčavy sa lepšie zvládajú v chládku stromov a najmä pri vode. Seničania a návštevníci majú takúto možnosť v prímestskej rekreačnej oblasti Kunovská priehrada s pieskovou plážou a slnečníkmi ako pri mori.

Obľúbenú rekreačnú oblasť sa mesto Senica prostredníctvom správcovskej spoločnosti, ktorou sú Rekreačné služby mesta Senica, snaží neustále vylepšovať a vytvárať pre jej návštevníkov čoraz kvalitnejšie služby. Túto sezónu je to kompletne zrekonštruovaná lodenica s novým mólom a požičovňou vodných atrakcií, ale aj opravené minigolfové ihrisko, ktoré sú dovolenkárom i všetkým návštevníkom priehrady k dispozícii od soboty 26. júna 2021, o týždeň neskôr k nim pribudne už takmer hotové nízke lanové centrum. 

NaZahori o tom informovala Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta Senica.

Otvorenie letnej sezóny si vyžaduje každoročne dlhodobú prípravu. Okrem štandardnej údržby areálu ako kosenie, upratovanie a maľovanie, sa Rekreačné služby mesta Senica pustili aj do väčších investícií. Generálkou prešlo detské ihrisko pri pláži, na ktorom boli pre zvýšenie bezpečnosti detí obnovené dopadové plochy.

Vizuálne najvýraznejšou zmenou však prešla lodenica s požičovňou vodných atrakcií. Kompletne bolo zrenovované mólo, ktoré bude prístaviskom vodných bicyklov, kajakov, lodiek a plávajúcich lehátok. K dispozícii sú 2-miestne, 4-mieste, ako aj 4-miestne vodné bicykle so šmykľavkou. Okrem toho si v novej pokladni môžu návštevníci zapožičať paddleboardy. Ku všetkým zapožičaným vodným atrakciám sú automaticky poskytované záchranné vesty. 

Renováciou prešiel aj športový areál pri lodenici. Ten dostal nové oplotenie, a tak vstup do jeho priestorov bude umožnený len cez lodenicu. V príjemnom prostredí v chládku stromov si môžu návštevníci zahrať minigolf na obnovenom minigolfovom ihrisku, či zahrať stolný tenis na novom exteriérovom pingpongovom stole. 

Všetky vodné atrakcie budú prístupné počas otváracích hodín požičovne v čase od 9:00 do 20:00 hodiny. Otvorením letnej sezóny budú k dispozícii aj prezliekarne, sprchy a sociálne zariadenia. 

Ďalšou tohtoročnou veľkou novinkou na Kunovskej priehrade bude nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom. Takmer 50-metrová sústava lanových prekážok s rôznou náročnosťou bude deťom k dispozícii začiatkom prázdnin. Táto nová atrakcia mohla vzniknúť vďaka členstvu mesta Senica v Oblastnej organizácii cestovného ruchu Záhorie. Tá zároveň zakúpi na Kunovskú priehradu automatický externý defibrilátor (AED), ktorý bude umiestnený v Chate nad plážou. 

Kultúrny život na priehrade tieto prázdniny zastreší najmä príspevková organizácia mesta Mestské kultúrne stredisko Senica, ktoré pripravilo na celé leto bohatú ponuku podujatí: novinkou sú „letné soboty“ a „kultúrne stredy“ na priehrade.

Kunovská priehrada je prímestskou rekreačnou oblasťou vzdialenou od mesta Senica päť kilometrov. Pre peších turistov, cykloturistov i in-line korčuliarov je priehrada spojená s mestom cyklotrasou vedúcou peknou prírodou popri potoku Teplica.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

13 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

15 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

16 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

23 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago