Categories: Skalica

📺 Kustód Igor Šebesta: Mám pocit, že sa rodí najlepší kolektív počas éry HK Skalica

Na prahu novej sezóny sme dali slovo aj človeku, o ktorom sa síce počas sezóny takmer vôbec nehovorí, ale bez ktorého by žiadny hokejový tím nefungoval a je ním kustód mužstva. V HK Skalica túto funkciu plní od jeho zrodu Igor Šebesta.

Každý z fanúšikov má o tejto funkcii svoje predstavy, ako to vlastne je s povinnosťami kustóda. „V takej krátkej verzii sa starám o chalanov po všetkých stránkach. Či už sa to týka výstroje, korčule alebo ide o pitný režim. Zabudnúť nemôžeme ani na masáže a regeneráciu. Je toho samozrejme podstatne viac,“ začal kustód HK Skalica.

O kustódoch sa zvykne hovoriť, že sú spovedníkmi hráčov, že sa na nich hráči obracajú so všelijakými požiadavkami. „Ak majú nejaký problém, snažíme sa ho riešiť v rámci možností. Robíme všetko preto, aby sme spolu vychádzali kamarátsky, aby mužstvo šlapalo, aby tam bola dobrá partia. Potom sa to prejaví aj na ľade,“ uviedol pre NaZahori.sk Šebesta.

Túto funkciu zastáva už od reštartu hokeja v Skalici pod názvom HK Skalica, takže vie porovnať, ako to s klubom je na prahu tretej sezóny. „Začiatky boli ťažké a treba si otvorene povedať, že aj pokračovanie nie je jednoduché. Treba vždy bojovať a veriť. Sme v klube dobrá partia, čo je základ úspechu. Aj sponzori vidia, že to šlape ako má a dáva význam vkladať financie do tohto klubu. Som presvedčený, že sa to časom prejaví a Skaličania, ktorí si najvyššiu súťaž zaslúžia, sa jej dočkajú Možno to bude o rok, možno o dva, možno neskôr, ale verím tomu, že sa tak stane,“ optimisticky pozerá do budúcnosti kustód.

Kustód musí riešiť problémy hráčov na dennej báze. Ako je to s hráčmi, ktorí z nich je „najotravnejší“? „V globále všetci,“ prezradil svoj zmysel pre humor skalický kustód a potom vážnejšie pokračoval: „Sme tu na to, aby chalani pohodu, aby bolo všetko tak ako má byť. Nie je žiadny, ktorý by výraznejšie vyčnieval nad ostatnými.

Počas sezóny sa stane, že príde k nejakej nečakanej udalosti, ktorú musí operatívne riešiť. „Je to bežná záležitosť, ktorá sa prihodí nielen mne ale aj ostatným kolegom. Aj preto sa snažím s kustódmi ďalších klubov udržiavať dobré vzťahy, aby sme si v prípade potreby dokázali pomôcť. V minulej sezóne sa zlomil v Topoľčanoch nôž Horvimu (Horváthovi). Dokázali sme to vyriešiť, tréner bol z toho síce nervózny, viac ako hráč, ale zvládli sme to,“ zaspomínal aj na príhodu, ktorá teraz vyvoláva úsmev na perách, ale pár minút pred zápasom to tak úsmevné nebolo.

Pristavil sa aj pri súčasnom kádri HK Skalica. „Poviem to otvorene, som prekvapený. Partia z týchto troch ročníkov je asi najlepšia aká sa tu poskladala. Nie, že by bola zlá v minulých dvoch, ale v tejto si chalani sadli úplne super a to je základ, aby mužstvo klapalo. Ja verím, že táto sezóna bude ešte úspešnejšia ako tá posledná“ netajil spokojnosť s kolektívom.

K situácii v kabíne prispela aj zmena krvi. „Je to pravdepodobné, prišli skúsenejší hráči. Zvlášť  by som chcel poukázať na Tibora Kutálka, ktorý je v kabíne veľkým prínosom. U chalanov si vybudoval prirodzený rešpekt a aj preto si ho asi zvolili za kapitána. Vie povedať aj ostré slová a hlavne hovorí k veci. Je to prirodzený vodca kabíny a je z neho cítiť, že ešte niečo chce v kariére dosiahnuť,“ zakončil Igor Šebesta.

Kustód HK Skalica Igor Šebesta

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

10 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

20 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

21 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

22 hodín ago