Categories: Skalica

📺 Mesto Skalica dementuje (ne)zverejnené informácie a krízový štáb o programe v televízii

Mesto Skalica dementuje zverejnenú informáciu týkajúcu sa zasadnutia krízového štábu v okrese Skalica. Informovalo mesto v piatok 16. októbra 2020 o 22.10 h.

V správe sa uvádzalo: ,,Ohnisko nákazy vzniklo v domove dôchodcov v Gbeloch, kde bolo pozitívne testovaných 56 klientov a 20 zamestnancov. Všetky opatrenia sú prijímané v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Priamo v nemocnici Skalica tiež pomáhajú aj 3 príslušníci ozbrojených síl z Hlohovca.‘‘

Mesto Skalica nedisponuje informáciou o pravdivosti tejto informácie, primátorka mesta preto žiada nedistribuovať túto nepotvrdenú informáciu ďalej,“ informoval mediálny servis mesta Skalica.

Mesto pravdepodobne reagovalo na svoju predchádzajúcu správu, ktorú poslalo takisto v piatok o 20.27 h a informoval v nej mediálny servis mesta, že okres Skalica zatiaľ situáciu zvláda. Iné informácie neposkytlo.

Vyzerá to tak, že vo vedení mesta asi ľavá ruka netuší, čo robí pravá. Ale to tak všetci, ktorí sme so situáciou na Mestskom úrade v Skalici oboznámení, vieme…

Mierna po krízovom štábe: V televízii budú omše a programy na zaspomínanie

V sobotu 17. októbra 2020 o 8.36 h vydalo mesto na sociálnej sieti video s primátorkou Annou Miernou, v ktorom mesto informuje, že okresný krízový štáb sa skončil pred hodinou. Je teda otázne, kedy vlastne štáb zasadal, v piatok alebo v sobotu?

Na zasadnutí krízového štábu sa zúčastnili zložky aj policajtov aj hasičov aj armády a nemocnice. Musím povedať, že sme pripravení na tú situáciu, ktorá je. Aj keď počet pozitívnych v našom okrese, v našom meste rastie. Ja by som chcela zaželať každému veľa zdravia a optimizmu. Dúfam, že sa snažíme, či je to pre veriacich, ktorým budeme vysielať omše aj pre Skaličanov, pripraviť také programy v televízii, aby si zaspomínali, aby čo najlepšie prežili toto náročné obdobie. Ja dúfam, že to bude pre nás skúška, ale zvládneme ju. Držíme sa,“ uviedla po rokovaní okresného krízového štábu primátorka Mierna.

Takže aby sme si rozumeli, výstup primátorky o opatreniach z krízového štábu je, že budú v televízii omše a programy na spomínanie… Takže môžeme byť všetci spokojní, keď najdôležitejším výstupom z okresného krízového štábu je informácia o televíznom programe…

{Facebook}https://www.facebook.com/strankamestaskalica/videos/641571903223243/{/Facebook}
Mesto Skalica
Redakcia

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

35 minút ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

9 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

10 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

15 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

16 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago