Categories: Borský Mikuláš

Video: Na Búroch v sobotu 50. ročník Záhoráckej dvadsiatky aj s účasťou Mateja Tótha

V sobotu 1.júna 2019 sa uskutoční jubilejný 50. ročník Záhoráckej dvadsiatky. Svoju účasť potvrdil na jubilejnom podujatí v Borskom Mikuláši aj olympijský víťaz Matej Tóth.

Viac vo videu TVS Skalica aj o tom ako na chvíľu prišiel o zlatú medailu…

Olympijský víťaz v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth odštartoval jarnú sériu návštev po školách v roku 2019 v rámci projektu Športová akadémia Mateja Tótha a to 21. mája na Základnej škole Strážnická v Skalici na Záhorí.

V rámci rozhovoru potvrdil aj svoju účasť na 50. ročníku Záhoráckej dvadsiatky. V článku fotogaléria z podujatia v Skalici.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2409-foto-deti-v-skalici-si-olympionika-mateja-totha-uzili-pri-sportovych-aktivitach-ale-jeho-zlatu-olympijsku-medailu-nevideli

50. ročník Záhoráckej dvadsiatky bude zároveň Majstrovstvami Slovenska dospelých na 10km , juniorov na 10 a veteránov na 5km, Majstrovstvami Západoslovenského atletického zväzu najmladšieho žiactva na 1km, mladšieho žiactva na 2km, staršieho žiactva na 3km a dorastu na 5km  a pretekmi 3. ročníka Moravsko – slovenského chodeckého pohára.

Úvod pretekov obstarajú Búranskí motorkári o 12:30 hod, ktorí zároveň privezú vlajky zúčastnených štátov. Slávnostné zahájenie pretekov bude o12:45 hod. Nasledovať budú od 13:15 hod. mládežnícke kategórie na 1km, 2km a 3km.

O 15:15 hod sa postavia na štart dorastenci a veteráni na 5km a od 15:55 hod sa postavia na štart chodecké legendy. O 16:20 hod bude slávnostné odovzdávanie pamätných plakiet predchádzajúcim víťazom Záhoráckej dvadsiatky.

Hlavná kategória  dospelých na 10km a juniorov na 10km štartuje o 16:50 hod. V priebehu celého dňa je pripravený bohatý sprievodný program, jarmok a občerstvenie.

Potvrdený je štart viacerých zahraničných výprav  z Chorvátska; Česka; Bulharska; Guatemaly; Írska; Litvy; Nemecka; Poľska; Srbska; Slovinska; Talianska; Veľkej Británie a Slovenska. Celkovo sa očakáva účasť asi 150 chodcov.

Chýbať samozrejme nebudú zástupcovia slovenských klubov a domáci chodci. V rámci Majstrovstiev Slovenska  na 10km dospelých  a 10km juniorov sa postaví na štart takmer kompletná slovenská chodecká špička.

Z domácich chodcov sa postavia na štart v rámci Majstrovstiev Slovenska medzi ženami Ema Hačundová a v rámci Majstrovstiev Západoslovenského atletického zväzu sa postavia na štart staršie žiačky Mária Gazárková a Kristína Cvečková, mladšie žiačky Adriana Gazárková a Agáta Cintulová dievčatá z prípravky Nina Lasicová a Petra Včelková.

Od 8,00 h sa uskutoční na Školskej ulici obnovený Búranský jarmok s množstvom občerstvenia, remeselného a ostatného tovaru. Pri areáli ZŠ sú pre deti pripravené kolotoče.

Súčasťou podujatia bude aj bohatý sprievodný program, v ktorom sa predstavia Mažoretky ZŠ Borský Mikuláš, DH Magdalenka, Búranskí šablári, HS Kantori a DH Búranka.

O 19,30 h sa uskutoční v Kultúrnom dome Borský Mikuláš spoločenská zábava.


Organizátori sa tešia na vašu účasť.

zdroj: www.borskymikulas.sk

Matej Tóth navštívil ZŠ Strážickú v Skalici

TVS Skalica / 21 máj 2019
Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

9 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

11 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago