Smrdáky

📺 OOCR Záhorie: Turistickú sezónu v Skalici otvorí Trdlofest

Mesto Skalica, člen oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie, už tento víkend otvorí turistickú sezónu na tradičnom podujatí Trdlofest, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. mája od 10.00 do 21.30 hod. Hlavný program bude prebiehať vo Františkánskej záhrade.

Návštevníci sa okrem kultúrneho programu môžu tešiť na tradičné miestne špeciality – trdelník a skalické víno. „Novinkou je ochutnávka skalického šumajstra a zázvorníka. Súčasťou programu bude aj pečenie maxitrdelníka. Ľudia si budú môcť upiecť svoj vlastný trdelník pod dohľadom odborníkov,“ uviedla primátorka mesta Skalica Oľga Luptáková.

„Úroveň destinácie sa posudzuje aj podľa toho, aké lahodné pokrmy a nápoje vie ponúknuť svojim návštevníkom. Že to na Záhorí funguje, potvrdzuje aj Vinohradnícky spolek Skalica, ktorý na krásnom nádvorí františkánskeho kláštora pripravil počas Trdlofestu regionálnu výstavu vín. Na nej bude možné ochutnať vína domácich vinárov, ale aj vína zo širšieho regiónu,“ prezradil predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Počas celého dňa bude pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program. Postupne sa predstavia folklórne súbory Skaličan a Skaličan – seniori, detský folklórny súbor Skaličánek, ľudové hudby Zlatnica a Zlatnička, Spjeváčci a Raubíri zo ZUŠ Dr. Janka Blaha Skalica, Terchovská muzika Sokolie s hosťami a mužský spevácky zbor URBAN. Podujatie oživia aj vystúpenia detského folklórneho súboru Hradišťánek, folklórneho súboru Rusava a cimbálovej muziky Bukovinka.

„Ťahákom, ktorý vo večerných hodinách Trdlofest ukončí, bude populárna slovenská kapela Kollárovci,“ informovala vedúca Turistickej informačnej kancelárie mesta Skalica Renáta Medňanská. Na návštevníkov čakajú aj sprievodné aktivity – výstavy v Záhorskom múzeu a v Galérii u františkánov. Nebudú chýbať stánky s občerstvením či remeselnými výrobkami.

„Skalica je jednou z najvýznamnejších destinácií v regióne Záhorie. Návštevník tu nájde okrem histórie aj širokú ponuku kultúrnych či športových podujatí. Počas Trdlofestu budú pre návštevníkov po prvýkrát v tejto sezóne sprístupnené aj skalické pamiatky. Vo všetkých dvanástich bude sprievodca, ktorý poskytne odborný výklad,“ povedal výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

https://www.nazahori.sk/v-malackach-bude-v-sobotu-divadelne-sermovanie-2023/

Tlačová správa and Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

36 minút ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

1 hodinu ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

2 hodiny ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

14 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

16 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

18 hodín ago