Categories: Senica

📺 Petr Pavlík sa vracia po 5 rokoch do FK Senica

Jednou z najvýraznejších posíl fortunaligového klubu FK Senica pred novou sezónou je návrat bývalého kapitána Záhorákov Petra Pavlíka.

Skúsený stopér opustil Senicu po sezóne2015/16, keď prestúpil do neďalekej Myjavy. Z Kopaníc jeho kroky smerovali do Brna a následne na Pohronie aby sa kruh uzavrel a pred sezónou sa opäť predstaví v senických farbách.

Po piatich rokoch, ktoré strávil v iných kluboch, nezostal v FK Senica kameň na kameni. „Je to iná Senica, ako z ktorej som odchádzal. Som ale rád za možnosť vrátiť sa späť, kde som pred 10 rokmi na Slovensku začínal. Budem sa snažiť na ihrisku aj mimo neho aby sme dostali klub na miesta, kde boli fanúšikovia zvyknutí ho vídať pred 8 až 10 rokmi, keď som tu pôsobil,“ uviedol pred fortunaligovým štartom 34-ročný stopér.

V závere sezóny sa skúsený obranca ocitol v nezvyklej situácii. V drese Pohronia bojoval o záchranu v podstate proti svojmu novému zamestnávateľovi. „Komunikoval som s vedením oboch klubov, neriešil som to za ich chrbtom. Rozobral som to aj s trénerom Kameníkom v Pohroní, kde to akceptovali za čo som im vďačný. Aj za to, že mi dali v poslednom zápase šancu sa po jeden a pol roku strávených na Pohroní rozlúčiť priamo na ihrisku v poslednom zápase,“ spomenul Pavlík nezvyklú situáciu zo záveru uplynulého ročníka.

Prestup do Senice bol motivovaný z rodinných dôvodov a snahou vrátiť sa domov. Ale aj po piatich rokoch mimo Záhoria mal medzi fanúšikmi pozitívnu odozvu. „Kontakty so Senicou som nikdy neprerušil. Či už som bol na Myjave, Brne alebo v Pohroní, tak ako oni sledovali moje výkony, ja som naopak sledoval ako sa darí Senici. Verím, že fanúšikom ich priazeň oplatíme výkonmi a táto nešťastná situácia sa umúdri a budú môcť chodiť na štadión bez obmedzení. Chceme im robiť radosť na ihrisku a dúfam, že oni potešia nás tým, že zaplnia tribúny vo väčšom počte a budú nám fandiť tak ako to bývalo v minulosti, keď sme vždy cítili, že hráme doma,“ verí v lepšie časy pre šport skúsený futbalista.

Petr Pavlík po návrate do FK Senica

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

19 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

21 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

22 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago