Categories: Senica

📺 Poslanci MsZ v Senici schválili rozpočet, mesto očakáva výpadok 400.000 eur z podielových daní

Na zasadnutí vo štvrtok 10. decembra, ktoré sa konalo formou videokonferencie, poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici medzi inými bodmi schválili rozpočet na budúci rok.

Rozpočet mesta musel zohľadniť výrazný výpadok príjmov od štátu v rámci podielových daní. „Oproti predpokladu v roku 2020 je to prepad o 400.000 eur. Ide o prostriedky, ktoré chýbajú predovšetkým v kapitálových výdavkoch. So súhlasom zastupiteľstva sme sa rozhodli ísť do úverového rámca, aby investície mohli pokračovať. Je to dôležité aj z toho hľadiska, aby sme ľuďom mohli poskytovať prácu,“ prezradil primátor mesta Martin Džačovský.

V rozpočte je preto zaradených viacero investičných akcií. „Pri opravách ciest plánujeme opraviť ucelené úseky. V pláne je oprava Robotníckej ulice od Dlhej až po Štúrovu ulicu. Okrem cesty sú v pláne aj chodníky. Očakávame, že sa nám podarí majetkovo vysporiadať aj dva problematické úseky, ktorým je chodník v miestnej časti Párovce a chodník na Kunove,“ informoval primátor. Ako doplnil, problematickým zostáva frekventovaný úsek so zeleným pásom na ceste smerom od futbalového ihriska na priehradu, kde by sa muselo preložiť koryto a mesto tak hľadá s projektantmi finančne únosné riešenie.

Investície budú pokračovať aj na cintoríne. „Tento rok sme zrekonštruovali predovšetkým zázemie, keď medzi inými prešla úpravou aj samotná sála domu smútku. Zostáva dokončiť chodníky a potom je na rade výraznejšia údržba aj v dome smútku v Kunove. Ďalšie investície nás čakajú cez zvýšenie imania v mestskom podniku Rekreačné služby mesta Senica, cez ktoré sa opraví strecha zimného štadióna,“ doplnil Džačovský.

Najväčšou investíciou v budúcom roku by mali byť cyklotrasy. „Máme za sebou verejné obstarávanie, kde čakáme na kontrolu verejného obstarávania. Dúfam, že to nebude trvať tak dlho ako kontrola prípravy, ktorá trvala takmer rok. Plánujeme začať stavať na jar, aby sme na konci roka, najneskôr začiatkom roka 2022, mali kompletné cyklotrasy od kúpaliska až po kasárne hotové,“ informoval primátor.

Ako doplnil, zatepľovať by sa mala aj Základná škola na ulici Paulinyho – Tótha. „Budeme sa takisto uchádzať aj o nenávratné finančné príspevky ako napr. pri materskej škole na Robotníckej ulici ako aj na zelenú strechu na Základnej škole J. Mudrocha a v príprave sú aj ďalšie projekty. Ak naše žiadosti nebudú úspešné v prvom kole, budeme sa zapájať do ďalších projektov,“ doplnil Džačovský.

Mestské zastupiteľstvo v Senici 10.12.2020

TV Sen
Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

6 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

17 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago