Categories: Senica

📺 Prioritou v FK Senica je stabilizácia klubu a záchrana

Obvyklá tlačová konferencia pred štartom jarnej časti Fortuna ligy v FK Senica bola netradičná, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situácia sa uskutočnila bez prítomnosti novinárov. Zástupcovia médií poslali svoje otázky vopred, následne ich vedenie klubu zodpovedalo. Nazahori.sk o tom informoval mediálny manažér klubu Igor Tabiš.

Na úvod sa k slovu dostal majiteľ a prezident FK Senica Oldřich Duda. „Máme pred sebou druhú polovicu sezóny, dúfam, že sa nám bude dariť lepšie, ako doteraz. Výsledkovo trochu zaostávame, nemali sme jednoduchú situáciu, veľké percento hráčov sme doplnili v lete, približne 18, čo nebýva zvykom. Pokiaľ si to celé sadne, vyžiada si to určitý čas. Stále pracujeme s tým, aké sme si dali ciele – stabilizovať klub po športovej a finančnej stránke a takisto aj z hľadiska zázemia. Myslím si, že sa nám to darí, aj keď sa vždy vyskytnú nejaké problémy,” informoval 52-ročný majiteľ FK Senica.

Tak, ako to na začiatku nového roka býva zvykom, všetky futbalové kluby musia v nasledujúcich mesiacoch splniť minimálne finančné podmienky na udelenie licencie pre nasledujúci súťažný ročník. „Čo sa týka ekonomiky, sme presvedčení o tom, že sme pripravení na licenčné konanie, aby sme to splnili. Máme naplánované kroky nielen s bývalými hráčmi a funkcionármi klubu, ale aj s arbitrážou UEFA. Máme na to určitý časový rozvrh, ktorý vždy dodržíme a splatíme,” doplnil Duda.

Prvoradým cieľom klubu pred štartom jarnej časti Fortuna ligy zostáva záchrana, bodové rozostupy v druhej polovici tabuľky sú vyrovnané. “Čo sa týka ambícií, to čo by sme si všetci priali je jeden fakt, tam kde sa nachádzame dnes je ale realita. Aj keď tabuľka je veľmi tesná, je to otázka 3 – 5 bodov a môžeme byť úplne niekde inde. Preto sme sa rozhodli doplniť káder a neustále pracujeme. Nič iné ako trpezlivosť, poctivosť a práca nám v tomto smere nepomôže,” uviedol prezident klubu.

Počas zimnej prestávky sme pokračovali v tom, čo sme začali v lete. Snažili sme sa prebudovať káder spôsobom, aby sme priniesli konkurenciu. Spoločne s vedením a trénermi sme identifikovali posty, na ktorých nám chýbala väčšia konkurencia resp. väčšia efektivita. Dokázali sme získať hráčov, ktorých sme si viac-menej vytipovali už počas jesene. Podarilo sa nám doplniť káder na tých miestach, o ktorých sme sa bavili – defenzívne a ofenzívne krídelné priestory,” prezradil športový riaditeľ Filip Holec.

Podľa jeho slov, hráči ktorí prišli v zime zvýšia konkurenciu v klube. „Je len na každom jednom z nich, či to bude ako súčasť základnej zostavy alebo v nejakej inej forme. Kvalita mužstva sa zvyšuje nielen príchodmi, ale aj dlhodobým budovaním a stabilizovaním klubu. Každý hráč je rád, že v tomto klube je, čo je veľmi podstatné,” doplnil 32-ročný športový riaditeľ.

Zimnú prípravu mužstva hodnotil hlavný tréner FK Senica Anton Šoltis. “Celá táto zimná príprava bola trošku iná, zasiahla nás koronakríza, museli sme improvizovať. Prebehla nakoniec v domácich podmienkach, aj keď sme mali v pláne absolvovať hernú časť v Turecku. Myslím si, že sme sa rozhodli správne. To, čo sme si naplánovali, sme aj odtrénovali. Odohrali sme prípravné zápasy, v prvej fáze sme rozdelili záťaž rovnomerne, v posledných dvoch zápasoch sme už prihliadali na to, ako by sme chceli hrať. Až samotná liga nám ukáže, ako sme pripravení,” priblížil 45-ročný tréner.

Príprava bola kratšia, o to intenzívnejšia. Som rád, že neprišlo vážne zranenie a kabína je zdravá. Sadlo si to aj príchodom nových hráčov. Za kabínu môžem povedať, že sme odhodlaní a pripravení na ligu. Vieme, čo nás čaká, najmä čo sa týka počtu bodov, musíme to zmeniť. Všetko smeruje k tomu, že to zvládneme, za celú kabínu som o tom presvedčený,” vysvetlil 33-ročný kapitán Juraj Piroska.

Následne zodpovedalo vedenie klubu spolu s trénerom a kapitán mužstva na otázky novinárov, ich odpovede nájdete vo videu.

Tlačová konferencia FK Senica pred jarnou časťou Fortuna ligy.

FK Senica
Tlačová správa

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

48 minút ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

2 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

22 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

24 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago