Categories: Marianka

📺 Ráno ukradol vozidlo v obci Marianka, o hodinu už bol v rukách polície

“Mokrí banditi” v nedeľu 21.6.2020 skončili v rukách polície. NaZahori.sk o tom informovala Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Bratislavskí dopravní policajti v nedeľu 21. 6.2020 v čase krátko pred 06:30 h vykonávali odklon dopravy v súvislosti so zaplavením podjazdu na Gagarinovej ulici v Bratislave, keď spozorovali osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio. Toto osobné motorové vozidlo sa za zvýšenej rýchlosti blížilo k uvedenej uzávere, pričom mu službukonajúca hliadka PZ dávala pokyn na zastavenie.

Vodič osobného motorového vozidla na výzvu policajtov nereagoval a uzáveru aj napriek pokynu policajtov obišiel.  Následne vodič nezvládol riadenie, narazil do dopravného značenia a v dôsledku mokrej vozovky a jeho vysokej rýchlosti dostal tzv. aquaplaning. Jeho bezohľadná jazda bola ukončená až na základe zaplavenia vozidla vodou. 

Po zlyhaní motora osobného motorového vozidla, muž sediaci na miesto vodiča vystúpil z auta a následne dobrovoľne pristúpil k hliadke, pričom jej tvrdil, že osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio nešoféroval. Následne z uvedeného vozidla vystúpili ešte dve osoby. Na miesto bola privolaná ďalšia hliadka dopravných policajtov.

Následnou policajnou lustráciou bolo zistené, že po osobnom motorovom vozidle zn. Renault Clio je vyhlásené pátranie. K jeho odcudzenie malo dôjsť dnes 21.06.2020 v čase okolo 05:30 h a to priamo zo súkromného pozemku v obci Marianka. 

Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu krádeže, hliadka PZ sa rozhodla osobu sediacu na mieste vodiča obmedziť na osobnej slobode. Keďže muž kládol aktívny odpor a vzniklo dôvodné podozrenie že sa pokúsi o útek, boli voči nemu za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky. 

“Následne boli traja muži eskortovaní k realizácií ďalších procesných úkonov na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných kriminalistických úkonov bude odcudzené motorové vozidlo vrátené majiteľovi. Vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči trom mužom je predmetom vyšetrovania,” doplnila krajská hovorkyňa.

 

 

{Facebook}https://www.facebook.com/KRPZBA/videos/284199692948934/{/Facebook}
Policajné správy

Recent Posts

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

32 minút ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

1 hodinu ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

3 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

4 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

13 hodín ago