Categories: Senica

📺 Rozhodol rozhodca Ochotnický, ktorý FK Senica nezarezal po prvýkrát

Futbalisti Senice neboli s Dunajskou Stredou v stretnutí Fortuna ligy horším mužstvom, napriek tomu v zápase nezískali ani bod.

Mužstvo trénera Frederica Ricarda nastúpilo v značne oklieštenej zostave, keď do hry nezasiahli dvaja stabilní stopéri Dias a kapitán Otrísal. Na netradičnom mieste sa tak nútene predstavil Jakub Krč, ktorý výkonom nesklamal. Okrem neho sa v základe objavil ešte dorastenec Lukáš Kučera. Ten operoval na pravej strane a takisto ukázal niekoľko svetlých momentov, aj keď v útočnej fáze ešte bolo cítiť nervozitu.

Rozhodujúce okamihy stretnutia sa odohrali v druhej časti, keď si hlavné slovo zobral do ruky hlavný rozhodca Pavel Ochotnický. Ten pretavil svoje „skúsenosti“ a pozitívny vzťah k Záhorákom v dva pokutové kopy, ku ktorým pridal aj červenú kartu pre Victora Nirennolda. Už prvý pokutový kop sa pri najlepšej snahe dá nazvať prísnym. Ten ešte Seničanov nezlomil, keď dokázali Derettim po peknej akcii vyrovnať.

Druhý už mal fatálnejšie následky, aj keď sa neskončil gólom. Výskok a teatrálny pád hráča hostí Ochotnícky ochotne odpískal ako pokutový kop a ako prémiu vytiahol červenú kartu pre holandského hráča. Jedenástku síce Taborda skvele vyrazil, ale v početnej výhode sa hostia nakoniec v jednej z viacerých šancí dokázali presadiť.

V závere sa zrkadlová situácia ako pri prvom pokutovom kope Dunajskej Stredy odohrala na druhej strane, keď zozadu kontaktoval Castaňedu obranca Dunajskej Stredy, ale v tomto prípade už nemal potrebu rozhodca Ochotnický ukázať na biely bod a tak po troch minútach nadstaveného času mohol spokojne písknuť naposledy do píšťalky.

Mimochodom nebol to prvý prípad, čo Ochotnický takýmto spôsobom doslova zarezal senické mužstvo. V minulej sezóne stihol podobne so Záhorákmi zatočil už v prvom polčase 2. kola v zápase s Ružomberkom. V 15 a 23. minúte po prísnych žltých kartách poslal z ihriska Olivera Podhorina a potom v 28. a 43. minúte odpískal dva pokutové kopy pre domácich a už do polčasu rozhodol svojimi verdiktmi o stretnutí…

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: “Som veľmi hrdý na mojich hráčov. Bojovali od prvej do poslednej minúty. Snažili sa urobiť všetko preto, aby vyhrali zápas. Určite si dnes nezaslúžili prehrať. Taký je futbal. Odpískali proti nám dve penalty, dostali sme aj červenú kartu. Taký je futbal, stáva sa to. Možno sme mali na konci zápasu kopať penaltu. Môžeme hrať proti Dunajskej Strede, Slovanu, proti desiatim hráčom no nedokážeme poraziť tento systém. Takýto je môj názor.

Peter Hyballa, tréner FC DAC 1904: “V prvom rade chcem Senici zložiť veľký kompliment za dnešný výkon. Odohrali sme zápas, ktorý bol pre nás veľmi ťažký. Pred zápasom sme čakali, že to bude jednoduchšie. Tempo a ani naša kombinácia nebola dostatočná, bolo to pomalé. Niekedy sme prihrali loptu o jednu sekundu neskôr, naopak Senica mala v zápase dobré protiútoky, dobre nás napádali. Hrali to, na čo sme sa celý týždeň pripravovali. Napriek tomu náš tlak na loptu nebol dobrý. Koštrna sa nešťastne zranil, treba povedať, že Vida výborne zaskočil na ľavej strane, aj keď to nebol jeho post. Bola tam penalta, následne sme nedokázali dobre pokryť domáce útoky a Senica vyrovnala. Nakoniec sme dokázali vyhrať, boli sme lepší a ukázala sa naša sila. Nebol to náš najlepší výkon, no ukázali sme správnu morálku a zvíťazili sme.

FK Senica – DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (0:0)

Góly: 61. Deretti – 56. Kalmár (z 11 m) , 85. K. Vida. Rozhodovali: Ochotnický – Hrčka, Ferenc, ŽK: Kučra, Nirennold, Petshi, Deretti – K. Vida,(všetci Senica), ČK: 65. Nirennold po druhej ŽK, 895 divákov

Senica: Taborda – Nirennold, Kotula, Krč – Kučera (71. Kováč), Zezinho, Deretti (85. Cuadros), Petshi, Asmah – Ségbé (75. Klapan), Castaňeda

DAC: Jedlička – Koštrna (21. Bednár), Šatka, Huk, Davis – M. Vida – Divković (71. Tretiakov), Herc (81. Pačinda), Kalmár, K. Vida – Bayo

V domácej zostave chýbali trénerom viacerí hráči a tak Krč musel nastúpiť v obrane a premiérovo sa v základnej zostave predstavil dorastenec Lukáč Kučera. V prvom polčase videli diváci dobrý, útočný futbal zásluhou oboch družstiev. Do prvej šance sa dostali hostia v 11. minúte po rohu Kalmára hlavičkoval Huk z 5-ky nad. V 19. minúte stálo pri domácich šťastie, keď po priamom kope Kalmára odkopával z 5-ky loptu Kotula, loptu nastrelil do hráča Dunajskej Stredy, no výborným zákrokom na bránkovej čiare sa prezentoval brankár Taborda. Obrovskú možnosť mali Záhoráci v 21. minúte. Po spätnej prihrávke Ségbého bol v 16-ke zoči-voči brankárovi Deretti, no nepochopiteľne prestrelil. O minútu mohli skórovať hostia, keď Bayo hlavou zo 7 metrov nastrelil brvno. Ten istý hráč bol v gólovej hlavičke v 26. minúte, tentoraz mieril nad. Hosťujúci obrancovia vyprodukovali v prvom polčase zopár chýb v rozohrávke a po jednej z nich sa dostal do zakončenia z rohu 16-ky Castaňeda, mieril však nad.  

Aj v druhom polčase pokračoval dobrý futbal. Seničania podávali proti favorizovanému súperovi výborný výkon. V 53. minúte nebezpečne pálil z otočky K. Vida, lopta letela tesne vedľa, rovnako tak išla mimo bránku technická strela Kalmára. V 55. minúte chyboval domáci obranca Nirennold v rozohrávke, po jeho kontakte s K. Vidom v pokutovom území sa kopala penalta, ktorú Kalmár premenil. Domácim sa už o 5 minút podarilo vyrovnať po krásnej akcii, na začiatku ktorej bol Zezinho, ktorý vysunul Castaňedu, po jeho centri zakončoval pätičkou Ségbé, brankár Jedlička loptu vyrazil pred seba a dôrazný Deretti ju doklepol do siete. V 65. minúte slabý rozhodca Ochotnický daroval druhú penaltu pre hosťujúce mužstvo a navyše po druhej ŽK vylúčil Nirennolda. Nariadenú penaltu však Vidovi výborným zákrokom Tavolda zneškodnil. Hosťujúce mužstvo, ktoré má veľkú ofenzívnu silu sa tlačilo do víťazstva. Strelecké šťastie skúšal Kalmár, ale lopty po jeho strelách leteli nad… V 85. sa hostia dočkali druhého gólu po spätnej prihrávke sa presadil v pokutovom území K. Vida a prestrelil po zemi Tabordu. Seničania si za predvedený výkon zaslúžili minimálne remízu.

FK Senica – DAC Dunajská Streda 1:2
Vlado Miček

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

11 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

23 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago