Categories: Senica

📺 Senickí futbalisti víťazne v boji o záchranu

Futbalisti FK Senica zvládli dôležitý súboj s FK Nitra a odskočili od svojho konkurenta už na štyri body. O víťazstve rozhodol priamy kop Košťála po hodine hry.

FK Senica – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 60. Košťál, rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Jánošík, žlté karty: Gamboš – Kindsvater, Šefčík, Franko

FK Senica: Vliegen – Addo, Ljubičič (54. Nemec), Carrillo, Šimčák – Totka (73. Gallovič), Gamboš – Košťál (73. Majdan), Piroska (45. Duda), Guba (73. Turčák) – Malec

FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Ba, Kolčák, Celebi (46. Tancík) – Zejnullahu (72. Regäsel), Chríbik – Šefčík (72. Danek), Mustafič, Kindsvater (61. Chobot) – Franko (61. Jendrišek)

V úvode mali viac loptu na kopačkách Záhoráci, Nitrania začali defenzívne. Pred oboma bránami však bolo málo vzruchu. V 17. minúte to skúšal delovkou Gamboš, spoza 16-ky vyprášil rukavice brankára Šípoša, ten ale loptu vyrazil na rohový kop. Hostia mali obrovskú šancu na skórovanie po zmätkoch v defenzíve Senice po polhodine hry. Po zakončení Kindsvatera zachraňoval na bránkovej čiare Gamboš. Vzápätí po rohovom kope Šefčíkova technická strela letela tesne vedľa ľavej žrde. V 42. minúte bol faulovaný domáci kapitán Piroska, ktorý musel byť striedaný.

Druhý polčas bol živší a bolo sa načo pozerať. V 50. minúte po prihrávke Maleca zakončoval Košťál, strelecký pokus bol nedôrazný a veľa problémov brankárovi neurobil. O dve minúty sa na druhej strane dostal do zakončenia Zejnullahu, lopta po jeho strele obtrela ľavú žrď. V 57. minúte sa dostal do zakončenia Duda, strele však chýbala razancia. Tá však nechýbala po hodine hry Košťálovi, ktorý perfektne zahral priamy kop z 25 metrov a strelou ponad múr prekonal Šípoša. Hra dostala ešte väčší náboj. V 69. minúte sa dostali do zakončenia hostia, Mustafičova strela bola tečovaná na roh. V záverečnej desaťminútovke mali dve šance domáci, do ktorých sa dostali striedajúci hráči. V 80. minúte po akcii Adda zakončoval vo vnútri veľkého vápna Turčák, jeden z obrancov Nitry loptu zrazil na rohový kop. V 83. minúte po výbornej aktivite Galloviča, ktorý získal loptu po chybe nitrianskej defenzívy, sa dostal až pred brankára Šípoša, no ten podržal svoj tím výborným zákrokom.

Hlasy trénerov

Karol Praženica (tréner FK Senica): “Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme zápas strhnúť na našu stranu. To sa nám podarilo. Druhý polčas sme boli lepší ako prvý polčas, lepšie sme bránili, išli sme odvážnejšie do útoku, boli sme nebezpečnejší a zápas sme mohli uzavrieť aj skôr, mali sme šance na druhý aj tretí gól. Sme veľmi radi za ten výsledok, veľmi si ho vážime.

Michal Ščasný (tréner FC Nitra): “V tom zápase nie je ani veľa čo hodnotiť. Bol to taký nervózny zápas, aj keď si myslím, že v prvom polčase, možno keby sme dali z tej 100 perentnej šance gól, zápas by sa mohol vyvíjať inak. Ale na “možno” sa vo futbale nehrá a prehrali sme.

FK Senica – FC Nitra 1:0 (0:0)
huste.tv
Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

22 hodín ago