Categories: Malacky

📺 Strojár Malacky na úvod sezóny nestačil na nováčika z Piešťan

Hádzanári Malaciek vstúpili neúspešne do novej sezóny hádzanárskej extraligy, keď v domácom prostredí nestačili na nováčika z Piešťan.

Strojár Malacky – MHK Piešťany 22:28 (10:16)

Zostava a góly Strojár Malacky: D. Roško, R. Piaček, M. Kuklovský, J. Krajčír, T. Baláž 1, P. Bízek, D. Rybjanský 1, M. Hlaváč, R. Baláž, I. Oslej 3, A. Burnazovič 7, T. Stachovič 1, R. Valachovič 3, M. Prevaj 1, M. Grab 3, J. Rakatynets 2. Tréner M. Rummel, vedúci mužstva P. Stachovič.

Hádzanári Malaciek mali nepodarený vstup do stretnutia, keď už v 6. minúte si museli zobrať oddychový čas za stavu 0:5. Až v 7. minúte sa prvýkrát presadili aj Záhoráci, keď sa zo spojky presadil Anur Burnazovič. Ale aj naďalej mali navrch hostia, ktorí postupne navýšili náskok až na 9:1 v 13. minúte. Po tomto góle sa k slovu predsa len častejšie dostali aj zverenci trénera Mariána Rummela a postupne znížili na päťgólový rozdiel v 22. minúte. Do šatní sa išlo za stavu 16:10 pre Piešťany.

V úvodnej štvrťhodine druhej časti Piešťany opäť výraznejšie odskočili na 23:14. Domáci síce štvorgólovou šnúrou opäť stiahli, ale na viac ako štvorgólový rozdiel sa im znížiť nepodarilo. Hostia si už záver stretnutia postrážili a tešili sa z premiérového víťazstva v najvyššej súťaži.

Hlasy po zápase

Marián Rummel, tréner Strojár Malacky: “Začali sme nervózne a poznačilo to celý duel, to vedenia 9:2. Trápi nás to dlhodobo, všetky prípravné zápasy sme s tým mali problémy Súper bol natoľko kvalitný, že si to už ustrážil. niekoľkokrát sme sa dotiahli, ale potom sme sa vlastnými chybami opäť dostali do ťažkostí. Je vidieť, že súper má skúsených hráčov, ktorí dokázali na seba zobrať zodpovednosť. Súper vyhral zaslúžene, ak by sme nezahodili toľko šancí, mohli sme kozmeticky upraviť výsledok.

Martin Nedoerost, tréner MHK Piešťany: “Nevedeli sme čo čakať od súpera, ktorý mal nového trénera. My sme posilnili pred sezónou. Nevedeli sme, ako nám bude fungovať súhra hráčov. V príprave nám robila problémy obrana. išli sme s tým, že chceme naskočiť naplno do zápasu, aby sme si dokázali hneď vytvoriť náskok. my sme dávali góly a domáci mali problém sa presadiť. Vedeli sme, že majú dvoch dobrých strelcov a bolo otázkou času, kedy sa presadia, ale to už sme mali vybudovaný náskok.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago