BSK

📺 V Nemocnici Bory otvárajú od mája lôžkové oddelenie

Každý pacient si môže slobodne vybrať nemocnicu, v ktorej chce plánovaný zákrok alebo hospitalizáciu podstúpiť. V Nemocnici Bory otvárajú lôžkové oddelenie od mája 2023. Informuje o tom Penta hospitals – Nemocnica Bory.

Ak si vyberiete pre svoju hospitalizáciu Nemocnicu Bory, takto bude vyzerať vaša cesta (VIDEO).

Šesť medicínskych programov

V nemocnici Bory je pacient na prvom mieste a teda aj jeho klinická cesta po nemocnici povedie k čo najefektívnejšiemu liečeniu. Nemocnica uplatňuje interdisciplinárny prístup, čiže spoluprácu odborníkov viacerých špecializácií. Tie sa sústredia v šiestich interdisciplinárnych medicínskych programoch.

1.Program žena a dieťa

Program Žena a dieťa sa bude zameriavať predovšetkým na matky v období tehotenstva, pôrodu a po pôrode. Z veľkej časti bude zastrešovať ambulantnú starostlivosť o tehotné ženy, čiže sledovanie priebehu tehotenstva a monitoring vývoja plodu vrátane všetkých potrebných vyšetrení. Cesta budúcich mamičiek k pôrodu bude nastavená na základe najmodernejších medicínskych poznatkov.

2.Ortopedicko traumatologický program

Ortopedicko traumatologický program bude zameraný predovšetkým na monotraumy, čiže poranenia jedného orgánového systému alebo časti tela, ktorých je absolútna väčšina. Najčastejšie sú to úrazy pohybového ústrojenstva a hlavy, ktoré sa môžu stať pri športovaní, ale aj pri bežných činnostiach.

3.Neurovaskulárny program

Základom multidisciplinárneho programu bude oblasť intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby. Neurovaskulárny program zastrešuje široké spektrum špecializovaných diagnostických výkonov a komplexnú intervenčnú a neurochirurgickú liečbu pri ochoreniach mozgových ciev a ďalších neurologických diagnózach vrátane onkologických.

4.Metabolizmus a trávenie

Moderná doba so sebou prináša aj vyšší výskyt chronických ochorení tráviaceho systému a porúch metabolizmu. Program pre poruchy metabolizmu a trávenia zastrešuje kvalitnú diagnostiku a liečbu chorôb tráviaceho ústrojenstva.

5.Onkologický program

Nemocnica bude v rámci programu poskytovať všeobecnú starostlivosť o onkologických pacientov, no zároveň sa chce stať aj koncovým pracoviskom pre liečbu niektorých typov karcinómov, predovšetkým nádorov pečene, žlčových ciest, pankreasu, prostaty, nervového systému či prsníka. Onkologický program bude zahŕňať všetky základné druhy onkologickej liečby, čiže chirurgiu, rádioterapiu a chemoterapiu.

6.Kardiovaskulárny program

Choroby srdca a ciev patria medzi najčastejšie príčiny úmrtí. Postihujú veľkú časť obyvateľstva, keďže na Slovensku trpí niektorým z kardiovaskulárnych ochorení vyše polovica ľudí nad 40 rokov. Kardiovaskulárny program bude preto jednou z priorít novej nemocnice, pričom budú v rámci neho vykonávané najmä intravaskulárne intervencie.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

3 hodiny ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

5 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

6 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

13 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

24 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago